Bijzonder boek
Op 14 oktober is de nieuwe YA-thriller na de Brand verschenen! Door middel van een uitnodiging mocht ik hier aan mee doen. Het boek is prachtig met zijn sprayed edges en een lust om naar te kijken. Bedankt dus voor dit mooie recensie-exemplaar en het kaarsje die erbij zat
Er wordt in het begin gelijk gewaarschuwd dat er in het boek zware onderwerpen voorkomen zoals seksueel geweld, de gevolgen daarvan, lichamelijke mishandeling en ouderlijke verwaarlozing. Dit heeft de auteur goed in beeld gebracht waarbij je je realiseert dat dit vaker voorkomt dan gedacht. Wanneer je je op een school veilig hoort te voelen en dat dit dat allesbehalve is. Ik vond dat het verhaal van voor en na de brand mooi opgebouwd is en dat de verhalen van de personages goed verteld worden. Dit is de eerste keer dat ik een boek van deze auteur heb gelezen en het heeft indruk gemaakt. Ik vind het knap hoe dit verhaal van begin tot eind helemaal klopt en het einde maakte het helemaal af. Het enige waar ik mijn hoofd goed bij moest houden waren de vele personages die allemaal een eigen verhaal hadden.
Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, maar draait om de dood van Eden, die omkomt bij een brand op school. De hoofdstukken wisselen tussen heden en verleden, waardoor je stukje bij beetje het hele verhaal leert kennen.
Eden had een hechte band met haar buurjongen Theo en een relatie met haar vriendin Payton. Samen gingen ze naar Pierce High School in Fenix, een stadje dat volledig in de greep is van de machtige familie Lewis. Hun bedrijf, Lewis Industries, biedt werk aan een groot deel van de inwoners. Daardoor worden misstappen van de familie vaak toegedekt en blijft de waarheid verborgen.
Na Eden’s dood rijst de vraag wat er precies is gebeurd. Was het brandstichting, of koos Eden er zelf voor om een einde aan haar leven te maken? Al snel wordt duidelijk dat er meerdere geheimen spelen en dat meer mensen bij de zaak betrokken zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Maar komt de waarheid ooit boven tafel, en zal er gerechtigheid zijn?