Heerlijke debuut
Het verhaal draait om vijf jongeren die bevriend zijn en samen naar het Stedelijk Lyceum gaan. Ieder van hen worstelt met zijn eigen problemen. Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, waardoor je meer inzicht krijgt in wat er in hun leven omgaat.
De vrienden trekken vaak met elkaar op, ze gaan uit, spreken af of zoeken elkaar gewoon op. Zo ook op een vrijdagavond, wanneer ze na een gezellige avond samen richting de laatste tram lopen. In een verlaten steegje zien ze plotseling iets gebeuren dat hun leven verandert. Voor hun ogen wordt iemand genadeloos in elkaar geslagen door één dader. Verstijfd blijven ze staan, ze durven niets te doen.
Er flitst herkenning door hun hoofden, alsof ze de dader eerder hebben gezien, maar niemand durft het hardop te zeggen. Geschrokken haasten ze zich verder en weten ze de laatste tram maar net te halen. Onderweg blijft de vraag, wat hebben ze zojuist gezien? Was dit wel echt? Wie was het slachtoffer? En nog angstaanjagender, heeft de dader hen ook herkend?
Als hun vermoedens kloppen over wie erbij betrokken was, staan ze voor een groot probleem. Wat moeten ze hiermee doen?
Wat wij zagen is het debuut van deze auteur. Ik vind het heel knap hoe dit verhaal is verteld, je zou echt niet zeggen dat dit het eerste boek is die ze heeft uitgebracht. De gedetailleerde beschrijving van de personages en de gebeurtenissen maken dit boek heel realistisch. Ik zat ook op het puntje van m’n stoel met hoe het verder zou gaan. Ze wist de spanning er goed in te houden ook m.b.t. de dader die erg onvoorspelbaar was. Ook vond ik het mooi dat ze de persoonlijke problemen van de jongeren erin heeft vermeld, dit is ook wel iets wat tegenwoordig speelt. Ik ben benieuwd naar je volgende boek!