Mooi debuut!

Bookstagram_ilona 08 januari 2026
‘Oog om oog, tand om tand’ is een verhaal wat je na afloop even moet laten bezinken. De thema’s in het verhaal zijn best pittig, denk aan dierenmishandeling, verslaving, milieuactivisme, jeugdtrauma’s en hoe je leven van daaruit voort te zetten. Ondanks deze onderwerpen weet Patricia dit op een niet al te zware manier neer te zetten, al was de schrijfstijl in het begin wel even wennen.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven en in eerste instantie denk je van, hoe komen deze levens ooit bij elkaar…uiteindelijk is er zeker een connectie, al vond ik dat wel erg  aan de late kant.

Ik had zelf wat meer met de verhaallijn rondom Harry dan met die van Louise. Dit laatste vloog soms van de hak op de tak, waardoor ik niet alles even goed kon volgen.
Toch zijn beide personages mooi uitgewerkt, voel je hun kwetsbaarheid, merk je hun strijdlust en volg je hun strijd om gerechtigheid te krijgen.
Louise is iemand die er alles voor over heeft om dierenleed aan te gaan en hierdoor de wereld een stukje mooier te maken. Ze maakt keuzes die soms niet te volgen zijn, maar wel bij haar passen. De quotes in het verhaal zijn goed gevonden!
Harry is een persoon met een zeer heftige jeugd achter de rug. Ondanks dit probeert hij toch iets van zijn leven te maken. Zijn verhaal kwam echt bij me binnen!

‘Oog om oog, tand om tand’, is een mooi debuut dat zeker een indruk heeft achtergelaten. Het verhaal zal niet voor iedereen geschikt zijn door de thema’s in het verhaal, maar wil je hier graag wel over lezen, dan is dit zeker een aanrader.

Meer recensies van Bookstagram_ilona