Een hartverwarmend verhaal!

Bookstagram_ilona 10 februari 2026
‘Niet alles is wat het lijkt’ alweer het 15e! boek van Esther! Elk boek weet mij op de één of andere manier wel te raken…zou dat bij 'Niet alles is wat het lijkt’ ook weer zo zijn….

Ik heb alle boeken van Esther gelezen, al een flink aantal proefgelezen en van elk boek een recensie geschreven…elke keer denk ik, dit boek is nu echt favoriet, het volgende boek gaat dat echt niet overtreffen…eh nou dus wel!

Er staat één zin in het boek die eigenlijk heel goed weergeeft wat ik van de boeken van Esther vind:

“Éen van haar favoriete feelgoodauteurs heeft een nieuw boek uitgebracht en daar gaat ze heerlijk in wegdromen”.

‘Niet alles is wat het lijkt’ is een heerlijk wegdroomverhaal met een fantastische cover, een krachtige verhaallijn,dat gaat over warme realistische personages en wat alles bevat voor een goed verhaal; een sterk en stoer hoofdpersonage, humor, liefde, spanning, emoties die voelbaar zijn en een mooie diepere laag die indruk maakt. Daarnaast bevat het boek volop feitjes en technische termen over de windmolens, een prachtige omschrijving van de plekken en natuur in Denenmarken en mooie, bijna poetische zinnen… Een echt “Esther Stui verhaal” dus, een verhaal wat recht uit het hart is geschreven en dat voel je als lezer!

“De zoektocht is ten einde, maar de regendruppels vertroebelen haar zicht op de waarheid, of is dat haar angst?”

“Alles wat een paar dagen geleden nog vanzelfsprekend was, is weg. Dat is de schijnzekerheid van het leven”.

En zo komt de titel van het boek mooi terug in het verhaal en wordt alles prachtig met elkaar verweven!

De personages heb ik weer diep in mijn hart gestopt!
Alexa, een stoere dame die voor zichzelf kiest, haar hart wil volgen en een doel voor ogen heeft…en toch mist ze iets…waar ze achter komt als ze eenmaal in Denenmarken is.
Niels, collega en goede vriend van Alexa, gaat er vol voor samen met Alexa…maar niet alles is wat het lijkt??
En dan Torsten…zucht…ik denk dat ik dan verder niets meer hoeft te zeggen hihi
Natuurlijk kan ik die lieve lieve Rik niet vergeten…wat een emotioneel verhaal zit erachter! Maar een opa die iedereen wel zou willen hebben!
En zo zijn er nog veel meer mooie personages die het verhaal compleet maken!

‘Niet alles is wat het lijkt’ is een hartverwarmend verhaal vol prachtige zinnen, realistische personages, emotionele gebeurtenissen en waarbij je maar één conclusie kan trekken….na het lezen wil je alleen nog maar zelf naar Denenmarken om al deze plekken te gaan ontdekken!

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.