Een mooie laatste deel van een fantastische serie!

Bookstagram_ilona 07 februari 2026
‘Niet wie je denkt’, het 3e en helaas laatste deel van ‘Het pact’, een heerlijke Kobo Original- serie geschreven door Yvonne van den Nieuwenhuizen. Na de eerste twee verhalen kon ik niet wachten op het verhaal over Winnie, een vrouw waar je maar weinig hoogte van kreeg, zou ze mij weten te verrassen?

En of dat is gelukt! Dit is weer een mooi feelgoodverhaal met de inmiddels herkenbare stijl van Yvonne; het leest vlot, zit altijd humor in ( al is dat hier wat minder omdat Winnie wat serieuzer is), heeft een mooie diepere laag (wat hier heel sterk is neergezet!) en is zo realistisch geschreven dat ik zelf in het prachtige Breda rondliep, de levens van de personages zelf beleefde en nu helaas afscheid van ze moet nemen.

Winnie is een rustige, wat teruggetrokken vrouw die zich lang voorgedaan heeft als een ander (met haar zelfhulpboeken), zich in haar jeugd niet altijd goed gezien voelde en hierdoor flink onzeker van is geworden. Langzamerhand zien we hoe ze werkelijk is en dat is een sterke vrouw met haar hart op de goede plaats. Ze verdient het om gezien te worden, de aandacht te krijgen die ze verdient en het geluk te krijgen waar ze al lang naar op zoek is.
Winnie maakt een mooie psychologische groei door en door een kijkje te krijgen in haar hoofd, krijg je alleen nog meer waardering voor haar.

De epiloog van ‘Niet wie je denkt´, is een perfecte afsluiting waarin alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden, de puzzelstukjes op z’n plek vallen en wat past bij een fantastische serie!

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.