Een fantastisch verhaal vol spanning, duisternis en romantiek

Bookstagram_ilona 09 oktober 2025
Ik heb wel eens wat gelezen van Sandra J. Paul, maar dat waren vooral de boeken van Hamley. Ik was dan ook heel benieuwd naar dit verhaal, een totaal ander genre en concept…zou dit verhaal indruk maken….nou…meer dan dat!

Vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingetrokken, voel je de duisternis die ronddwaalt op Mortem Academy, ontdek je de familiegeschiedenis van Leonora en Sebastian en probeer je te achterhalen hoe de puzzelstukjes in elkaar passen.

Het toffe aan dit verhaal is dat de lezer zelf kan bepalen waar hij begint met lezen (flipover). Begin je juist met ‘Fluistering van de zielen’ of start je met ‘Schaduw van de onzichtbaren’. …beide verhaallijnen komen in het midden van het boek samen tot een punt waarbij je niets anders kan doen dan het met je mond open lezen van verbazing.

De personages zijn goed uitgewerkt en komen realistisch over. Door de verschillende perspectieven ( Leonora, Sebastian en Samuel) leren we elke keer wat nieuws over de personages, begrijp je ze beter in hun handelingen en voel je mee met alle gebeurtenissen die ze overkomen. De Triggerwarnings aan het begin van het verhaal staan er niet voor niets! Het zijn best wat gevoelige onderwerpen, maar door de luchtige manier van schrijven voelt het geen moment zwaar aan.

Ik zou nog zoveel meer willen vertellen over dit verhaal, maar dit boek moet je zelf beleven, zelf voelen wat het met je doet. Dit is een verhaal dat nog lang bij me blijft hangen. Ik ga ook zeker nog meer verhalen lezen van Sandra!

Hou je van een dark-academia vol spanning, duisternis en romantiek dan is ‘Fluistering van de zielen/ Schaduw van de onzichtbaren’ echt een boek voor jou!

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!