De stilte voor de storm

Bookstagram_ilona 24 februari 2026
Na het lezen van ‘Als scheuren in de aarde’ (nog niet gelezen? Doen!), was ik heel benieuwd naar het nieuwe boek van Clare Leslie Hall: De stilte voor de storm.
Zou dit boek mij ook weer weten te raken, mij stil weten te krijgen en ervoor te laten zorgen dat ik het in één ruk uitlees….JA Absoluut! Jeetje, wat is dit weer een pareltje van een verhaal!

‘De stilte voor de storm’ is een verhaal wat je vanaf de eerste bladzijde grijpt en niet meer loslaat tot het einde, het is een mooi, puur en hartverscheurend verhaal over twee mensen die door één vreselijke gebeurtenis niet meer samen kunnen zijn, niet samen het leven kunnen leiden waarop ze zo gehoopt hadden en nooit meer helemaal zichzelf hebben kunnen zijn.

Het verhaal speelt zich af in drie verschillende tijdslijnen; het heden waar Catherine niet meer praat door haar selectieve mutisme, 15 jaar eerder waarin Lucian en Catherine elkaar ontmoeten en een onstuimige relatie hebben, en 4 maanden geleden zien ze elkaar opnieuw en stukje bij beetje wordt duidelijk wat er is gebeurd en waarom alles is gelopen zoals het liep.
De tijdslijnen wisselen elkaar op een vlotte en duidelijke manier af, waardoor je je goed kunt inleven in de personages. Je voelt hun emoties, hun gemis en hun verlangen. Het verhaal laat zien dat tijd, afstand en elkaar jarenlang niet zien, uiteindelijk niets betekent wanneer de liefde voor elkaar nooit echt is verdwenen. En vooral dit komt zo hard binnen!

‘De stilte voor de storm’ is een prachtig, ontroerend verhaal wat je zelf moet beleven, voelen en bij je binnen moet laten komen. Een verhaal vol prachtige zinnen, hartverwarmende (bij)personages, twee levens die ver van elkaar afstaan maar wat toch als een puzzel in elkaar past en waarbij gewoon alles klopt voor een goed verhaal.

Meer recensies van Bookstagram_ilona