Zomer in zicht

Zomer in zicht is het eerste deel van de serie: Liefdeslessen van Denise Meijer.

We leren Mandy kennen, werkt als lerares Engels en houdt vooral van lijstjes maken. En dan ook echt lijstjes over van alles; de voor- en nadelen van haar meest recente date, een boodschappenlijstje, aftellen tot de zomervakantie..noem maar op dus.
Als ze vlak voor de vakantie een eindfeest moet organiseren is ze niet bepaald blij. En dat wordt nog erger als blijkt dat haar collega Tim haar gaat helpen. Hij is arrogant, nooit serieus en dus gewoon bloedirritant.
Mandy lijkt alleen de enige op school te zijn die niet voor de charmes van Tim valt. Lukt het ze om samen te werken of wordt het zo vlak voor de zomervakantie één groot drama?

Voor mij een eerste kennismaking met de verhalen van Denise.
Denise heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl waardoor ik door het verhaal ben gevlogen!
Daarbij komt nog dat er aardig wat humor voorkomt in dit verhaal!

Een quote waar ik zo hard om heb moeten lachen is de volgende:

“…en ik ben zo single als een Tupperware-bakje dat al jaren uit de collectie is en waarvan het dekseltje waarschijnlijk een keer met het vuilnis meegegaan is.”

Het begin van het verhaal is al zo herkenbaar. Elke leerkracht heeft dit wel meerdere keren gehoord: “Dan heb je zeker lekker veel vakantie”….Mijn antwoord is tegenwoordig dan ook.. “Ja dat klopt, als ik jou was zou ik ook zeker in het onderwijs gaan werken”.

De personages zijn goed neergezet en je leert ze al goed kennen in dit deel.
Mandy, een control freak, gek op lijstjes en het organiseren van activiteiten. Vindt het dan ook lastig om de regie uit handen te geven. Bij het organiseren van het eindfeest leert ze haar collega Tim beter kennen die totaal het tegenovergestelde is van Mandy; chaotisch, ongeorganiseerd, losbol en noem maar op. Mandy kan hem dan ook totaal niet uitstaan. Maar hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe meer ze van elkaar gaan leren.
Ik ben dan ook heel benieuwd welke ontwikkelingen ze nog meer gaan doormaken.

‘Zomer in zicht’ is zeker een aanrader om te gaan lezen! Je waant je even terug op de middelbare school met alle herkenbare situaties die een middelbare school heeft. Ik ga dan ook snel verder in deel 2 en 3.

Meer recensies van Bookstagram_ilona