Een niet-seksueel getint weerwolfboek dat vanaf blz 1 spannend is en je niet meer loslaat.

Brandy 20 oktober 2021
Review Rogue Shift (The Wolves of Rock Falls Book 2)
Auteur: AJ Skelly
Genre: Young Adult fantasy
Uitgever: The Wild Rose Press, Inc (October 13th, 2021)

Het boek:
Dit is het tweede boek van de serie genaamd The Wolves of Rock Falls van auteur AJ Skelly.
Net als bij First Shift toont de zwarte omslag een volle maan en huilende wolf, echter heeft deze wolf een andere kleur vacht dan die van First Shift. In de wolf staat een foto van een kussend koppel op een bankje. Voor mij is het meteen duidelijk dat het een romantisch weerwolfverhaal is.

Het verhaal:
Rachel is de beste vriendin van Megan, die een weerwolf is. Rachel vindt het heerlijk om een weerwolfvriendin te hebben en voelt zich onderdeel van de roedel. Als er iets groots gebeurt in het persoonlijke leven van Rachel, handelt ze hiernaar en komt hiermee in de problemen. Ze vraagt haar beste vriendin Megan om hulp.
Kyp is altijd een outcast geweest in de weerwolfwereld gezien hij half mens is. Hij heeft gevraagd om deel uit te maken van Sam's roedel en krijgt de kans om zichzelf te bewijzen en wil dat niet verknoeien. Hij hangt rond met de roedel en een mensenmeisje dat zich bewust lijkt te zijn van het bestaan van weerwolven en ondanks dat hij anders is, is ze super vriendelijk naar hem. Dus als hij hoort dat ze in de problemen zit, komt hij haar te hulp, maar dit zag hij niet aankomen!
Dit alles gebeurd onder de dreiging van een roedel onder leiding van een kwaadaardige alfa die Sam’s roedel wil vernietigen.

Mijn beoordeling:
Ik was al weg van First Shift en ik dacht dat het niet beter kon, maar AJ doet het gewoon met Rogue Shift! Dit is weer een niet-seksueel getint, spannend YA-fantasieboek dat zich afspeelt in het hier en nu van een stad genaamd Rock Falls.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen Rachel en Kyp. Ik vind dit geweldig omdat je ze op deze manier allebei heel goed leert kennen en je echt voor ze gaat voelen.
Voordat ik begon te lezen, had ik een bepaald idee van hoe het verhaal zou gaan, gebaseerd op First Shift, maar AJ verscheurde mijn idee volledig met meerdere wendingen en verrassingen waardoor ik totaal in het boek werd gezogen.
Ik vond het geweldig hoe de personages van First Shift nog steeds een groot deel van dit verhaal uitmaakten. Ik miste het bakken een beetje in Rogue Shift omdat het zo'n grote rol speelde in First Shift en ook in Rogue Shift wordt gezegd dat de hoofdpersoon bakt als ze gestrest is, dus er had zoveel moeten bakken in voor moeten komen met alles wat er gebeurde.
Het verhaal begint op een hoog niveau en vertraagt gewoon niet! Het bevat vriendschap, liefde, gevaar, wraak, roedelzaken en meer, dus een snel einde van het boek is bijna gegarandeerd.

Kortom:
Ik begrijp volledig waarom dit boek op de Amazon Best Seller List staat en ik kan niet wachten tot het derde boek uitkomt! Daarnaast is dit boek met de benoeming van de nodige pumpkinspice lattes de ultieme herfst / winter-read.

Beoordeling:
- Omslag: 4 sterren
- Schrijfstijl: 5 sterren
- Verhaal: 5 sterren
Ik geef dit boek een algemene score van 5 sterren.

Meer recensies van Brandy