Leuke verhalen

Brigitte Brigitte
4 mrt 2022

Cappuccino en Cupcakes is een verhalenbundel van Ina De Man.
De verschillende korte verhalen hebben een gemeenschappelijke uitvalsbasis, namelijk de koffiebar “Latteratura” die eigendom is en uitgebaat wordt door Jasmijn.

Deze is gelegen in een gezellige winkelstraat. De koffiebar verkoopt verschillende koffiemelanges, thee, warme chocolademelk en water met een smaakje. Naast de drankjes kan je er ook bijpassende zoetigheden verkrijgen. Onder andere roomsoezen, appeltaart, worteltaart en zoveel meer. Om duimen en vingers van af te likken. Hiervoor wordt Jasmijn bijgestaan door Thomas, een echte barista. Thomas kent alle koffiemelanges uit het hoofd en probeert steeds nieuwe smaken uit en bovendien is hij ook nog bakker. Dus dat is mooi meegenomen. Alle lekkernijen worden ter plekke vers bereid.

Om te helpen bedienen kan Jasmijn nog rekenen op de vaste hulp van Maris. Ze is een vlotte meid die tijdens haar studie als vakantiejob startte, maar na het behalen van haar diploma toch graag bleef werken bij Latteratura.

Dus de koffiebar is “de place to be” om iets te drinken tijdens het shoppen, maar eveneens ideaal om eens rustig een boek te komen lezen. Want Jasmijn heeft Latteratura zo ingericht dat je in een comfortabele fauteuil kan plaatsnemen, met een boek naar keuze, uit de rekken die beschikbaar zijn en je te verliezen in je fantasiewereld. En tussendoor geniet je van een lekkere koffie.

Boven de zaak is er woonruimte voorzien. Daar maakt Jasmijn ook gebruik van als na enige tijd de eerste verdieping vrijkomt. Ideaal voor haar, dan hoeft ze niet meer door weer en wind te gaan en kan ze tussendoor naar Toulouse, haar kat gaan kijken.

Een bijkomend iets wat de vaste klanten zeker weten, is dat Jasmijn ook een beetje bekend is als “Miss Marple”. Als er iemand een probleempje heeft, voelt onze Jasmijn zich geroepen om klaar te staan met raad en daad. En dit doet ze samen met haar vrienden. Dan gaan bij iedereen de radertjes in overdrive en proberen ze de zaken op te lossen door op onderzoek te gaan. Hierdoor komen ze in allerlei verschillende situaties terecht.

In deze verhalenbundel kan je lezen wat ze zoal op hun bord krijgen en of ze alles kunnen oplossen of niet.

Dit kom je te weten door de vlotte schrijfstijl van Ina De Man. Ze schrijft boeiend en gedetailleerd, zodat je al vlug een beeld hebt van Latteratura. De hoofdpersonages krijgen direct een gezicht en je voelt je onmiddellijk thuis in de koffiebar. Zelf genietend van alles wat lekker is.

Je kan kiezen om het boek in éénmaal uit te lezen (zoals ik deed), of je leest elke dag enkele verhaaltjes. Dan kan je langer genieten van de avonturen.

Persoonlijk heb ik echt genoten van “Cappuccino en Cupcakes” van Ina De Man.

Voor mij zeker 4**** waard.

Bedankt Ina De Man voor de prachtige verhalenbundel.
Bedankt Hamley Books Digital Only voor het recensie exemplaar.

Brigitte

Meer recensies van Brigitte