Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie van De kracht van groeitaal - Er zit meer in je dan je denkt! - Sara Meulenbroeks - door Brigitte Audiens

De kracht van groeitaal is een leerzaam en interessant boek. Het maakt het makkelijker om samen met je kind op een andere, positieve manier een situatie te bekijken.

Saartje Sop is een mindsetcoach. Ze geeft tips hoe je op een groeimindset manier kinderen kan stimuleren lastige onderwerpen te bespreken.

In dit boek lees je zes verschillende verhaaltjes die voorgesteld worden door Mind en Set, twee grappige dieren die verzeild geraken in diverse situaties tijdens hun dagelijkse leven. Zoals op de speelplaats, op de voetbaltraining, in de speeltuin, ...

Als er iets misloopt, staan er eventuele tips hoe je de lastige situaties op een positieve manier kan bespreken met je zoon of dochter. Zo kan je hem of haar uitleggen om te leren het de volgende keer anders aan te pakken. Ze moeten natuurlijk plezier blijven beleven aan alles wat ze doen. Ook al lukt het niet van de eerste keer.

Ze leren hun zelfvertrouwen op te bouwen en mee te denken hoe ze het de volgende keer moeten aanpakken om het beter te doen.

Positief blijven denken, talenten van zichzelf ontdekken, uitdagingen durven aangaan, ... is heel belangrijk in een kinderleven. Dus dit wordt heel sterk gewaardeerd als je het ook benoemd.

Dit boek toont op een prachtige manier aan dat je geen perfectie moet nastreven.
De zin “Proberen + reflecteren = leren” staat centraal in dit verhaal.

De mooie illustraties beelden de korte verhalen uit, zodat de kinderen mee kunnen kijken in deze hardcover versie.

De vraagjes die na elk verhaaltje door Saartje Sop gesteld worden, maken het lezen interactief en brengt makkelijk gesprekken op gang. Heel toepasselijk om samen met je kinderen te lezen en te bespreken.

Eveneens te gebruiken in groepen of scholen om gezamenlijke situaties bespreekbaar te maken en een positieve groeimindset te stimuleren. De auteur stelt zelfs gratis posters ter beschikking. Heel handig om als geheugensteuntje te gebruiken.

De kracht van groeitaal is zeker een boek dat niet in je kast mag ontbreken.
Het is een aanrader voor alle ouders die tips wensen om het groeiproces van hun kinderen te stimuleren.

Welverdiende 5*

Reacties op: Leuk en interessant boek

2
De kracht van groeitaal - Sara Meulenbroeks
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners