Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie Deze ridder zegt NEE door Brigitte Audiens:
Een vermakelijk prentenboek over een ridder genaamd Finn. Zijn ouders zijn dolgelukkig met hun zoon. Hij doet werkelijk alles wat ze hem vragen. Hij ruimt zijn kamer op, helpt mee als het nodig is, gaat zonder morren naar bed enz. Maar Finn voelt zich eenzaam, want hij heeft geen vriendjes.
Op een morgen voelt Finn een kriebel in zijn maag en iedere keer als iemand iets aan ridder Finn vraagt, brult hij luidkeels: “NEE”. Iedereen schrikt, want dat heeft Ridder Finn nog nooit gedaan.

Daar komt een grote, rode draak aangevlogen. Iedereen vlucht naar binnen, maar Ridder Finn blijft staan. Als dat maar goed afloopt….
Auteur Lucy Rowland heeft dit verhaal op rijm geschreven en daardoor is het een makkelijk boek om uit voor te lezen. De tekeningen zijn prachtig gemaakt door illustrator Kate Hindle. Ze maakt gebruik van schitterende kleuren. Blauw en rood worden overwegend als hoofdkleur gebruikt in combinatie met andere kleuren.

De emoties van de personages kun je goed op de gezichtjes aflezen. Door de manier waarop de tekst wordt weergegeven, kun je duidelijk opmaken of er geroepen wordt in het verhaal of gewoon gecommuniceerd.

Dit superleuke boek is vooral goed inzetbaar om voor te lezen aan peuters en kleuters die in de ontkenningsfase zijn. Op die manier kun je er met dit boek handig op inspelen en er eventueel een rollenspelletje van maken.

Er zijn veel kinderen die er zelf over fantaseren een sterke ridder te zijn en zij zullen dan ook wat graag dit grote boek willen vasthouden en bekijken. Door de vele en grote tekeningen is het een streling voor het oog. De jongste kinderen onder ons zullen niet teleurgesteld zijn, als ze mee kunnen kijken naar de grote, rode draak. Want het is een lieve draak, die (net als veel kinderen) ook op zoek is naar een leuk vriendje of vriendinnetje.
Het is niet zo vreemd dat deze mooie uitgave uit werd gekozen voor de Top Tien van de Prentenboeken 2020.
5 sterren hebben Lucy Rowland en Kate Hindle zeker verdiend met dit geweldig prentenboek.

Reacties op: Geweldig prentenboek

15
Deze ridder zegt nee - Lucy Rowland
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners