Britt Van der Jagt is een duizendpoot!

Brigitte Brigitte
23 mrt 2022

Britt Van der Jagt heeft een verhalenbundel geschreven van drie feelgoods en twee thrillers.

Normaal zijn de bundels van verschillende auteurs, maar het is leuk om nu diverse genres van één schrijfster te lezen.

Ze bewijst hiermee dat ze verschillende genres aankan en dit reeds op jonge leeftijd.

Duik in het diepe neemt ons mee naar de Malediven. Lola gaat er duiken en ziet een kleine walvishaai verstrikt in een net. Ze brengt haar vriend Ishaan op de hoogte op de boot.
Komen ze nog op tijd om het dier te redden?

Oranje Wereld
Een mooie herfstwandeling maken in het bos samen met de hond Boas. Dat is het plan.
Exact hetzelfde denkt het baasje van Max.
Enkele tijd later ontmoeten de hondjes elkaar en ze zijn onmiddellijk speelkameraadjes.
De baasjes maken ondertussen ook kennis met elkaar, worden ze ook kameraadjes?

Terug in het diepe
Het vervolg van Duik in het Diepe.
We zijn nu 2 jaar later opnieuw op de Malediven en Lola werkt nu als dierenarts voor zeedieren.
Ze vechten nog steeds tegen het enorm probleem van de grote vervuiling door plastic in de oceaan. Het brengt heel veel dieren in gevaar. Hoe kunnen ze de mensen bewuster maken om mee te werken aan een oplossing?

Karma
Een thriller waarbij een vriendin naar het verjaardagsfeestje van haar beste vriendin gaat. Er zijn ontzettend veel mensen, zowel bekende als onbekenden.
Ze gaat met een jongen, die ze daar leert kennen, de tuin in en plots voelt ze een mes tegen haar keel. Hij wil wraak. Waarom zij?

Wat kan er nou gebeuren?
Vier vrienden willen een verlaten huis in het bos binnendringen om rond te kijken. Niet iedereen is akkoord, maar na enige overredingskracht gaan ze allemaal naar binnen. Het is wel degelijk onbewoond. Toch?

Britt Van der Jagt kan in elk verhaal kort en krachtig to the point komen. De kortverhalen hebben uiteenlopende onderwerpen. Ze is niet bang om over actuele zaken te schrijven, zoals bijvoorbeeld de milieuproblematiek.
De personages zijn goed uitgewerkt. Haar schrijfstijl is vlot, gedetailleerd en boeiend, zodat je een volledig verhaal leest op slechts enkele pagina’s.

Verschillende genres komen aan bod in deze bundel. Feelgood gaat haar goed af. De emoties en romantische gevoelens komen vlot uit haar pen, maar ook de thrillers zijn ontzettend goed geschreven. Je voelt je persoonlijk meegenomen naar het bos, ondergaat alles mee alsof jee zelf het slachtoffer bent. Net of je in een film meespeelt.

Ik ben zeker fan van Britt Van der Jagt en heb een vermoeden dat ze nog ontzettend veel fantasie heeft, zodat we nog meer boeken en/of bundels kunnen lezen.

Deze bundel is voor mij 4* waard.

Bedankt Books & Butterflies voor het recensie exemplaar

Brigitte