Leuke Novelle!
Sophia Jager heeft een mooi feelgood verhaal geschreven met als titel “Er hangt vuurwerk in de lucht”.
De titel en de prachtige cover nodigen de lezer uit om het verhaal te lezen.
Eerst maken we kennis met Anna. Ze is de huisarts van het dorp. Sinds haar scheiding runt ze de praktijk alleen en heeft ze veel te doen. Als de burgemeester op onderzoek komt, nodigt hij haar uit voor het grote dorpsfeest. Hij zegt dat ze zeker niet mag ontbreken die dag en ze moet niet bang zijn om er alleen te staan. Hij zal zorgen voor een blind date. Zonder haar reactie af te wachten, is hij alweer verdwenen.
Vervolgens leren we Pieter kennen. Hij is de neef van de burgemeester en heeft juist een garage geopend in het dorp. Pieter is nog vrijgezel en heeft heel veel aan zijn hoofd om zijn zaak op te starten. Maar ook hier staat de burgemeester erop dat hij naar het grote dorpsfeest komt. Het is de ideale plek om klanten te maken. En ook voor hem regelt de burgemeester een blind date. Pieter kijkt hem stomverbaasd aan, terwijl hij zijn oom ziet vertrekken.
Tijdens het derde deel van het verhaal staan we aan het begin van het dorpsfeest. Zullen Anna en Pieter naar het feest gaan of blijven ze thuis? Maken ze met elkaar kennis of lopen ze elkaar mis? Tenslotte kennen ze elkaar helemaal niet.
Zal er ergens vuurwerk in de lucht hangen? Of is het allemaal voor niets geweest?
Sophia Jager weet hoe ze een feelgood verhaal moet schrijven. De personages worden heel duidelijk voorgesteld. Door de beschrijvingen heb je een heel duidelijk beeld van hen en een goede eerste indruk.
De gedetailleerde beschrijvingen geven je een idee van hoe het dorpsfeest er ongeveer uitziet. Je snuift de sfeer mee op.
Sophia schrijft vlot en maakt het boeiend om door te lezen tot het eind. Ze kan humor in het verhaal weergeven en zegt veel met weinig woorden.
Dit was een leuke, korte eerste kennismaking met een kortverhaal dat je met plezier leest.
Hopelijk komt er binnenkort nog meer en iets uitgebreider werk van Sophia uit. Ik zie er echt naar uit.
Voor mij 4**** waard.
Bedankt Books & Butterflies voor het recensie exemplaar.
Bedankt Sophia Jager voor de novelle.