Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie van Gorilla is moe - Brigitte Minne door Brigitte Audiens

Brigitte Minne is een grote fan van mensapen en nu heeft ze een heel mooi (voor)leesverhaal geschreven over een gorilla die heel veel slaapt. Hij leeft in Pairi Daiza, de zoo waar veel dieren bij elkaar leven.

Alle dieren zijn vrienden van elkaar en ze spelen samen en halen grappen uit.
Ze kijken naar alle bezoekers die elke dag langskomen en hebben ongelooflijk veel pret. Maar Gorilla voelt zich hier allemaal te moe voor. Hij is al heel oud en moet medicijnen nemen. Het enige dat hij nog doet, is slapen in zijn hangmat.

Op een dag komen de bezoekers weer binnen, maar ze hebben allemaal petjes op en toeters bij in de kleuren rood, zwart en geel. De verzorgers plaatsen een groot televisiescherm en stoelen en in de namiddag lopen alle mensen naar het scherm toe. De dieren vinden het maar raar.

Als er een begintune te horen is van een voetbalmatch, springt Gorilla plots uit zijn hangmat. Hij roept heel vrolijk: “De Rode Duivels”.
De andere dieren weten niet wat dit is, maar zijn blij dat Gorilla levendig is. Ze roepen en zingen mee uit volle borst tot de wedstrijd ten einde is. Maar dan is Gorilla ook weer zo moe geworden dat hij opnieuw zijn hangmat gaat opzoeken.

De andere dieren gaan samen in groep stilletjes overleggen, ze gaan een plan bedenken om Gorilla te helpen weer gezond te maken. Ze blijven tot diep in de nacht praten.

Brigitte Minne schrijft op een heel toegankelijke manier over het leven in de dierentuin. Ze schrijft op een speelse manier, zodat de kinderen makkelijk kunnen volgen.

Het verhaal werd geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Joris Thys. De dieren en hun leven zijn gedetailleerd beschreven en op een vrolijke manier weergegeven.

De spanning kan je voelen oplopen tijdens de voetbalwedstrijd. Eveneens hoe elke dier apart reageert als hun inspanningen om Gorilla op te vrolijken niet aanslaat.

De humor die ze verwerkt in het verhaal doet je lachen. Je waant je mee aanwezig in Pairi Daiza. Je wil zo mee tussen de dieren rondlopen.

Deze hardcover versie is werkelijk prachtig en geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar. Kinderen vanaf acht jaar kunnen deze reeds zelfstandig lezen.

De onderwerpen die zeker ter sprake komen zijn ondermeer vriendschap, samenwerken en op een speciale manier toch ook wel omgaan met ouderen. En misschien ook wel afscheid nemen.

Vooral de onvoorwaardelijke vriendschap is mij hier opgevallen. De goede verstandhouding en er samen voor gaan.

De mooie samenwerking tussen de tekst van Brigitte Minne en de illustraties van Joris Thys hebben een schitterend verhaal tot stand gebracht dat ik met veel plezier heb gelezen.

Gorilla is moe is voor mij 5* waard

Reacties op: Onvoorwaardelijke vriendschap

1
Gorilla is moe - Brigitte Minne
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners