Prachtige feelgood novelle!
Met een korreltje zand - Danielle Van Helden - Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Met een korreltje zand is een feelgood novelle geschreven door Danielle Van Helden, en werd voorzien van een prachtige cover.
We maken kennis met de drieëntwintigjarige Jasmijn. Ze werkt als vertaalster en woont in Berlijn.
Haar moeder runt de B&B De Thuishaven gelegen pal in de duinen in Hoek van Holland. Als kersverse oma wil ze graag haar andere dochter Natasha gaan helpen voor een weekje, na de geboorte van haar eerste tweeling. Daarom vraagt ze aan Jasmijn of ze voor die tijd de B&B zou willen runnen en eveneens de zorg voor haar tweelingbroer Pieter wil overnemen. Pieter heeft extra zorg nodig door zijn verstandelijke beperking.
Jasmijn ziet dit wel zitten en voor ze het goed en wel beseft, maakt ze het ontbijt voor alle aanwezige gasten. Door een plotse gebeurtenis op het strand is de B&B ineens volgeboekt. De zorg voor 12 gasten rust nu op Jasmijn haar schouders. Ze is tegelijkertijd gastvrouw, kokkin, animatrice, poetsvrouw, enz. En niet te vergeten de zorg voor Pieter, haar tweelingbroer.
Hoe krijgt haar moeder dit toch allemaal toch voor elkaar?
Elk gezin heeft hun eigen vragen en wensen en dan is er nog die bijzondere boeking van de man die de laatste kamer boekte, Lucas. Hij is zo aantrekkelijk en maakt iets in haar los.
Maar Jasmijn heeft de liefde lange tijd afgezworen. Vooral nu ze haar handen meer dan vol heeft. Maar je gevoelens heb je niet altijd in de hand, toch?
Danielle Van Helden schrijft heel vlot en gedetailleerd. Ze gebruikt veel humor in haar verhaal. Als schrijfster maakt ze gebruik van korte hoofdstukken, waardoor ze verschillende verhaallijnen kan verwerken tot een geheel. Het verhaal wordt gedetailleerd en boeiend weergegeven. Je wil graag weten hoe de avonturen van Pieter, Lucas en Jasmijn verder aflopen. Danielle weet ook hoe ze de nodige diepgang aan haar personages kan geven, ook al is het een novelle.
Een verhaal dat de nodige romantiek, drama en chaos bevat, met een vleugje humor door de hilarische toestanden en een actueel onderwerp dat mee opgenomen wordt in het verhaal op een luchtige manier. Het verzorgen van een persoon met een verstandelijke beperking vraagt de nodige planning, maar is wel haalbaar met een beetje hulp en begrip.
Deze novelle Met een korreltje zand heb ik met plezier gelezen.
Voor mij 4**** waard
Hoe krijgt haar moeder dit toch allemaal toch voor elkaar?
Deze novelle Met een korreltje zand heb ik met plezier gelezen.
Voor mij 4**** waard