Prachtige novelle.

Brigitte Brigitte
5 mrt 2022

Op zoek naar jou is een novelle geschreven door Britt Van der Jagt.
Mila en haar beste vriendin Daisy maken een uitstapje naar een pretpark. Daisy wil dolgraag in een achtbaan gaan, maar Mila is veel te bang en besluit beneden te blijven wachten.
De wagentjes van de kabelbaan gaan zachtjes naar boven en net voor ze naar beneden gaan vliegen, gaat alles fout. Het bakje waar Daisy in zit, vliegt uit de baan.
Een grote nachtmerrie, een gekrijs en geroep van jewelste.
Verschillende gekwetste personen, waaronder Daisy, worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar aangekomen, begint het bange wachten. Als de dokter uit de operatiekamer komt, heeft hij slecht nieuws. Daisy haar nier is beschadigd en ze heeft dringend een donornier nodig.

Mila zou alles voor haar vriendin willen doen, maar ze heeft de juiste match niet. De ouders van Daisy kunnen haar ook niet helpen, want toen Daisy nog een baby was, hebben ze haar geadopteerd.
Ze vragen of Mila op zoek wil gaan naar de biologische ouders van Daisy in Thailand.

Dan start voor Mila een heel avontuur, maar ook een race tegen de klok. Maar Mila gaat ervoor, als ze daardoor het leven van Daisy kan redden.

Zal Mila op tijd terug zijn met een donor die de juiste match is voor Daisy?

Britt Van der Jagt schrijft deze novelle heel vlot en boeiend. Ze maakt gebruik van korte hoofdstukken. De personages zijn duidelijk beschreven. Je ziet een evolutie tijdens het verhaal.
Britt schrijft over een actueel onderwerp. Hoeveel kinderen worden er geadopteerd in onze wereld? En hoeveel patiënten wachten er op een donor? Ongelooflijk veel.
Als je dan kan rekenen op de hulp van een goede vriend of vriendin, waar je altijd op kan rekenen, mag je heel blij zijn.

Britt houdt zich aan haar verhaal, zonder teveel zijsprongen te maken. Op die manier is het heel aangenaam om te lezen.

Voor mij een aanrader om te lezen.

Deze novelle is 5***** waard.

Bedankt Britt Van der Jagt voor de mooie novelle.
Bedankt Hamley Books Digital voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Brigitte