Wat staat er ons nog te wachten?
Een kortverhaal dat zich afspeelt in het jaar 2141 in Nieuw Nederland. Deze avond vinden de verkiezingen voor een nieuwe president plaats en iedereen is heel benieuwd naar de uitslag.
Plotseling is er een stroomonderbreking en iets later is de winnaar gekend.
Tot ieders grote verbazing wordt Molenaar verkozen, alhoewel hij de meest onverwachte en onvoorspelbare persoon was voor deze zware taak.
Op slag veranderen alle wetten en regels. Er komt onder andere onmiddellijk een avondklok, heel veel ongelijkheid enz.
Lea Dalensprong is een meisje van 16 jaar en ze woont met haar ouders in Nieuw Nederland. Het volledige gezin is helemaal van slag, want ze kennen Molenaar al van vroeger.
Lea denkt wat ze samen met haar vrienden kan doen om zich te kunnen verzetten. Uiteraard moeten ze heel voorzichtig zijn, want voor het minste wordt je opgepakt of nog erger uit het land gezet. En ze wenst haar ouders natuurlijk ook niet in gevaar brengen. Daar heeft ze ook haar redenen voor.
Paris start onmiddellijk met een spannend verhaal. Je voelt direct de problemen die dit alles met zich meebrengen van het papier stuiteren.
De gedetailleerde beschrijvingen geven je een beeld van de gebeurtenissen. Dit doet je beseffen dat het niet alleen beter kan worden in de toekomst maar ook slechter.
Paris schrijft heel vlot. Het is een kortverhaal dat nog lang in je hoofd blijft nazinderen.
Voor mij 4* waard
Hartelijk dank aan Books & Butterflies voor het recensie exemplaar