De schreeuw

Markus Heger is oud militair en houdt zich tegenwoordig bezig met het maken van podcasts. Hij heeft een kleine studio in zijn camper, waarmee hij naar alle uithoeken van het land rijdt, om bijzondere verhalen te onderzoeken.

Hij maakte ook een podcastserie over de zevenjarige Leah Forsberg, die vijftien jaar geleden verdween. Helaas bleef het maar bij één aflevering. Leah werd nooit gevonden en haar vader werd opgepakt voor de moord op Leah.

Als er, niet veel later, weer iemand verdwijnt, raakt Markus betrokken bij het onderzoek. Hij krijgt informatie over de dader, echter, twijfelt hij al snel of ze wel de juiste dader hebben.

Lier Horst is, voor mij, geen onbekende auteur. Eerder las ik 'De Katharinacode', 'De Fjord' en 'De onbekende', van zijn hand. Erik-Jan Fjell is, voor een persoonlijk, wel een nieuwe auteur. Maar een nieuwe auteur ontdekken is altijd leuk.

Wat mij al snel opvalt, tijdens het lezen, is dat ik het hele gebeuren rondom de podcast van Markus Heger interessant en fijn vind. Doordat hij alle situaties inspreekt en dan ook duidelijk alles wat hij ziet en voelt schetst, voor de luisteraars van zijn podcast, kreeg ik, als lezer, een enorm goed beeld van elke situatie waar Heger zich in bevond.

Daarnaast weten onze vaste volgers dat, als er een luisterboek voor handen is op bijvoorbeeld Kobo plus, wij deze altijd luisteren, tijdens het lezen. Dit was bij 'De schreeuw' ook het geval en hierdoor had ik al helemaal het idee dat ik naar de podcast van Markus Heger aan het luisteren was. Erg tof!
Het luisterboek is ingesproken door Frank Rigter. Deze stem past uitstekend bij dit soort verhalen.

De spanningsboog is niet overal even hoog in het verhaal, echter heeft het wel verschillende goede pieken. Echter door de beschrijvingen van bijvoorbeeld de omgeving en situaties is dit bij Scandinavische thrillers nooit zo erg. Het zijn altijd verhalen waarbij je door wilt blijven lezen en dat is bij, 'De schreeuw' niet anders.

Ik ben erg enthousiast over de samenwerking tussen Lier Horst en Fjell. En laat 'De schreeuw' dan ook het eerste deel zijn in deze nieuwe serie rondom Markus Heger. Hier ben ik enorm blij mee en ik kijk dan ook uit naar het vervolg van deze serie.

Dit boek ontvingen wij van A.W. Bruna uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes