De schuldige
Lianne Bloemen is net weer terug in dienst bij de Utrechtse politie, nadat ze een tijd uit de roulatie is geweest, om te herstellen van haar confrontatie met seriemoordenaars Faro en Duursma.
Niet lang na haar nieuwe start krijgt ze het verzoek, van officier van justitie Jo Dechambre, om een cold case te onderzoeken. Jaren geleden werd er elke dag, precies om vier uur, naar het alarmnummer gebeld. Het telefoontje kwam vanuit een huis in het Limburgse Gulpen, en na een halve minuut van stilte werd de verbinding telkens verbroken. Niemand nam de telefoontjes serieus, maar na drie weken raakte de zevenjarige zoon van het gezin vermist. Deze zaak heeft officier van justitie Jo Dechambre nooit los gelaten. En nu, vijfentwintig jaar later, ontvangt de nooddienst weer om 4 uur een telefoontje vanuit hetzelfde Limburgse huis. Lianne staat voor een raadsel. Kan zij een vermissing voorkomen?
Afgelopen maand las ik het eerste deel in deze serie. 'De puzzelaar' was goed, maar met het vervolg 'De schuldige' legt Vanström de lat wederom weer een stukje hoger.
In 'De schuldige' is Lianne Bloemen weer terug. Haar vorige zaak is haar niet in de koude kleren gaan zitten en ze is dan ook een beetje aan het zoeken wat haar plekje is. Maar als officier van justitie Jo Dechambre haar hulp in roept, besluit ze af te reizen naar Zuid-Limburg en is ze vast besloten om deze zaak tot een goed einde te brengen. Dit wordt haar alleen niet echt gegund, want de gemeenschap, waar ze in terecht komt, is gesloten en ze zien het niet zitten om alles, van vijfentwintig jaar geleden, weer op te rakelen. Lianne zet haar beste beentje voor, maar makkelijk is het zeker niet.
Het verhaal is spannend en voor mij, als echte Limburger, natuurlijk extra leuk. De plaats Gulpen ken ik redelijk goed en ik voelde mij dan ook echt door de plaats dolen, tijdens het lezen. Dit maakt het toch altijd weer extra leuk.
Ik las eerder ook de serie met Jackie Laurijssen in de hoofdrol. Deze heeft Vanström erg goed geschreven, maar ik kan nu ondertussen toch zeggen dat ik deze serie, met Lianne Bloemen in de hoofdrol, nóg beter vind. Wat een feest om deze verhalen te lezen. Ik kijk dan ook al uit naar het moment dat ik het derde deel 'De uitdaging' ga lezen. Ik ben erg nieuwsgierig naar de zaak waarin Bloemen dan weer verwikkeld raakt.
Dit boek ontvingen wij van Loft Books. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Loft Books. Dit beïnvloedt onze mening niet.