De goede dochter
Sascha krijgt de schrik van haar leven als ze haar zoontje, na zijn middagslaapje, uit bed wil halen en zijn bedje blijkt leeg te zijn. Wie heeft Olivier, midden op de dag, meegenomen?
Heeft het iets te maken met het werk van haar man Victor? Hij is actief in de politiek en heeft veel vijanden. Of moet ze het dichter bij huis zoeken? Er zijn veel vragen, maar weinig antwoorden. Zal Sascha haar zoontje Olivier ongeschonden terug vinden?
Voor mij is dit de eerste kennismaking met Anna van den Breemer. Veronique las wel haar debuut: 'Het perfecte zusje' en 'De Schaduwvrouw' en was over beide boeken erg enthousiast. Aangezien de laatst genoemde 'De Schaduwvrouw' nu, na een herdruk verschenen is als 'De goede moeder', was ik erg nieuwsgierig en zag dit dan ook als uitgelezen kans om dit verhaal te lezen. Ik ben wel eerlijk dat ik niet begrijp waarom uitgeverijen er altijd voor kiezen voor een nieuwe titel of nieuwe cover. Dit zorgt, in mijn ogen, alleen maar voor verwarring bij lezers.
Het eerste hoofdstuk is meteen spannend en zorgt ervoor dat ik snel de pagina om sla om aan het tweede hoofdstuk te beginnen. Het verhaal komt al snel in rustiger vaarwater en je merkt dat Van Der Breemer echt de tijd neemt om de personages voor te stellen. Echter doet ze hier voor mijn gevoel te lang over. Ik merkte dat ik persoonlijk snel afgeleid was en dat het verhaal maar een beetje voort kabbelde. Als het op een bepaald moment over borstvoeding, lekkende borsten en kolfapparaten gaat, ben je mijn interesse eerlijk gezegd kwijt. Misschien komt dit ook doordat ik een man ben en vinden vrouwelijke lezers dit wel interessant?
Toch heb ik door gelezen en ben ik daar toch blij om, want daarna neemt de spanning gelukkig toe en dit zorgt er dan ook voor dat ik verder wil lezen. Ik had een aantal keer een dader op het oog, maar telkens bleef ik, net zoals hoofdpersonage Sascha, twijfelen. De "Sisterhood" vond ik een mooie toevoeging aan het verhaal.
Ondanks de moeilijke start heeft het verhaal mij toch weten te grijpen. Wel denk ik dat dit een echte thriller is voor vrouwen en dat mannen, net zoals ik, sneller willen afhaken. Maar ik ben blij dat ik doorgezet heb en het verhaal uitgelezen heb.
Dit boek ontvingen wij van Uitgeverij Prometheus. Dit beïnvloedt onze mening niet.