Verbinden of verbreken

Marly heeft maar één man in haar leven: Vlek, haar hond. Ze heeft het wel gehad met mannen die denken dat ze alles zijn, hebben en mogen. Vooral haar ex, ze moet er niet meer aan denken.
Op de eerste avond in haar nieuwe appartementje slaan de stoppen door en Marly besluit bij haar buren aan te bellen voor hulp. Als de man des huizes open doet is ze even van haar stuk gebracht. Wat is dit voor stijve hark met verschrikkelijke kledingsmaak en oerdegelijke bril. Om nog maar te zwijgen over zijn kapsel. Een makeover zou deze grijze muis goed doen, maar Marly voelt zich niet geroepen om zich daarmee te bemoeien.
Maar als Vlek in een gevaarlijke situatie terecht komt, schiet buurman Floris te hulp en voorkomt erger. Om hem te bedanken besluit Marly hem te helpen met zijn wens: een vriendin vinden. Ze haalt alles uit de kast, nieuwe garderobe en bril, ook voorziet ze Floris van het nodige flirtadvies. Nu moet het toch wel goedkomen? Ondertussen begint Marly ook wel gevoelens voor Floris te ontwikkelen. Maar het was toch niet haar type man?

In het verleden las ik al 'Baguette voor twee', van de hand van Wendy Brokers. Hier was ik toen enorm enthousiast over, dus ik had voor 'Verbinden of verbreken' hoge verwachtingen. Ik kon dan ook niet wachten om te starten in dit gloednieuwe verhaal.

Toen ik starte in het verhaal was ik meteen verkocht aan de leuke personages. Marly met haar lieve hond Vlek. Een duo dat onafscheidelijk is. Buurman Floris stal meteen mijn hart en ik vond het erg leuk om te lezen hoe hij open bloeide, met uiteraard, de hulp van Marly.

Het is een echt feelgoodverhaal en ik kon het verhaal dan ook maar met moeite wegleggen. Tot op een bepaald de sfeer omslaat en ik het gevoel had dat ik een new-adult verhaal aan het lezen was. En dat is nu net niet zo mijn ding. Want de zinnen 'Terwijl ze het vocht verspreidde van de ingang van haar vagina naar haar clitoris...' en 'In een enkele stoot zat hij tot zijn ballen in haar...' gaat mij, in een feelgood, net iets te ver.

Het verhaal bevat de nodige humor en de personages zijn stuk voor stuk personages om van te houden. In het appartementencomplex waar Marly, Vlek en buurman Floris wonen, zou ik zo ook mijn intrek willen nemen. Persoonlijk vond ik Floris het beste uitgewerkt en gaandeweg het verhaal maakt hij ook de grootste verandering door. Dat vind ik mooi om te lezen.

'Verbinden of verbreken' is een leuke feelgoodroman waarbij bepaalde scènes net iets te uitgebreid beschreven worden. Deze scènes doen, voor mijn gevoel, afbreuk aan het genre feelgood en zou ik eerder schalen onder New-adult.

Dit boek ontvingen wij van Uitgeverij Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.