Dodencel

Op een verlaten terrein wordt het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Hij is naakt en naast hem liggen twee vrouwenarmen, zorgvuldig neergelegd in een U-vorm. Het gezicht van deze onbekende man gaat schuil achter een glad gipsmasker.

Hoofdinspecteur Erin De Donder en haar team krijgen de opdracht om deze bizarre zaak te onderzoeken. Voor haar is het al snel duidelijk, deze dader handelt volgens zijn eigen gruwelijke wetten. De ziel van deze dader is duisterder dan duister en is geïnspireerd door de symboliek uit Egypte. Elk slachtoffer is een onderdeel van een groter geheel. Het is een boodschap in stukken. Kan Erin en haar team deze zaak tot een goed einde brengen? Zelfs als ze, op persoonlijk gebied, tot het uiterste moet gaan?

Auteur Sterre Carron kennen de meeste lezers vooral van haar serie rondom Rani Diaz. In deze serie verschenen maar liefst 22 delen. Een groot gedeelte daarvan las ik, net zoals een aantal standalones van haar hand. Eerder dit jaar schreef ze 'Sterf!', het eerste deel in de gloednieuwe serie. Hierin stond Hoofdinspecteur Erin De Donder centraal. Een thriller die ik goed vond, maar een moeilijke start had. Ik was erg benieuwd hoe het vervolg 'Dodencel' zou zijn.

Met 'Dodencel' heeft Carron het eerste deel 'Sterf!' dubbel en dik overtroffen. Waar het verhaal, in het vorige deel, nog een moeilijke start doormaakte, is daar in dit vervolg niks van te merken. Door het gebruik van sterke personages, die je als lezer, weer een stukje beter leert kennen, weet Carron een thuis-kom-gevoel te creëren en dit vind ik altijd erg fijn als ik een serie lees.

Vanaf het eerste hoofdstuk is er een beklemmende sfeer aanwezig en Carron weet dit subliem op de lezer over te brengen. Ik kan dan ook maar met moeite het verhaal aan de kant leggen en dit resulteerde er dan ook in dat ik het boek snel uit had.

Zoals onze vaste volgers weten luisteren wij het verhaal ook, tijdens het lezen, als deze beschikbaar is op Kobo plus of Storytel. Dit was bij 'Dodencel' ook het geval. Het verhaal is ingesproken door Margo Dames en ze heeft een erg prettige stem. Ook is het fijn dat ze het eerste en tweede deel in deze serie heeft ingesproken. Hopelijk blijft zij de stem van onder andere Erin De Donder.

Ik ben fan van deze eigenwijze hoofdinspecteur. Dat er nog maar veel delen mogen volgen en dat dit, net zoals de Rani Diaz-serie, een langlopende serie mag worden.

Dit boek ontvingen wij van Uitgeverij Phoenix Books. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.