Check-in voor liefde
Ik zag dit verhaal voorbij komen en de korte inhoud maakte mij nieuwsgierig. Aangezien ik nog nooit iets van Lindi had gelezen werd het toch wel eens tijd. Ik was dan ook erg blij toen wij, van Dutch Venture Publishing een digitaal recensie-exemplaar ontvingen.
De vierentwintig jarige Imke heeft het fijn. Ze woont in het Friese Moledoarp en is de trotse eigenaresse van een gezellige B&B. Ze leeft offline, dat wil zeggen: Ze heeft geen website en ook geen social media. Haar B&B draait op mond-op-mond-reclame. Bij de vorige eigenaar werkte dit toch ook? Helaas blijven de boekingen uit en Imke ziet haar bankrekening steeds meer slinken. Maar dan boekt een mysterieuze man, voor acht weken, een kamer. Hij heet Sivert en is bereid om Imke te helpen. Kan ze dit wel toestaan?
Dave is een bekende songwriter en moet noodgedwongen onderduiken. Dit doet hij in het pittoreske Moledoarp. Hij heeft een schuilnaam aangenomen en hoopt dat hij, in dit slaperige dorpje, even op adem kan komen. Als hij lucht krijgt van de problemen die de B&B ondervindt, besluit hij Imke een helpende hand te bieden, maar hij had niet verwacht dat hier echte gevoelens bij kwamen kijken. Hierdoor kan Dave steeds moeilijker de geheimen voor zich blijven houden...
Ondanks dat Lindi Melse al de nodige titels op haar naam heeft staan en ze zelfs te gast was op één van onze boekevenementen, had ik nog nooit iets van haar hand gelezen. Waarom weet ik niet, maar hierdoor was ik wel erg benieuwd naar haar schrijfstijl.
Toen ik begon te lezen merkte ik al snel dat Lindi weet wat schrijven is, dit zal natuurlijk ook door de ervaring als auteur zijn, maar ze weet de personages op een leuke manier te omschrijven. Ook het reilen en zeilen van een B&B weet ze erg goed over te brengen op papier. Hierdoor had ik het gevoel dat ik zelf één van haar gasten was. En als ik dit gevoel heb, leeft het verhaal toch altijd net iets meer.
Hoofdpersonage Imke is een fijne verschijning. Ze leeft echt voor haar werk en ze zet er ook alles voor aan de kant. Ze moet immers haar hoofd boven water houden. Het gevoel rondom personage Dave/Sivert, daar in tegen, werkte mij meer op de zenuwen en soms vond ik hem zelfs enorm irritant. Dit kwam mede doordat ik niet goed hoogte van hem kreeg. Ik snap wat Lindi met dit personage wil bereiken, echter voor mijn gevoel blijft het mysterie, rondom dit personage, te lang hangen en dit haalt dan ook, voor mijn gevoel, de vaart té veel uit het verhaal. Dit is iets wat ik enorm jammer vind, want het hoofdpersonage Imke had enorm veel potentie.
Dit boek ontvingen wij van Dutch Venture Publishing. Dit beïnvloedt onze mening niet.