Gouden kooi
Een aantal maanden geleden zagen wij de aankondiging van 'Gouden kooi' en de korte inhoud sprak ons direct aan. Aangezien dit het vervolg is op 'Koel water' en Amber de Witt, in beiden delen, het hoofdpersonage is, wilde ik beiden delen graag lezen.
In augustus las ik dan ook het eerste deel 'Koel water' en ik was hier erg enthousiast over. Dit maakte mij nog nieuwsgieriger naar dit nieuwe verhaal, van de hand van Julienne Brouwers.
Laurien is een succesvolle journaliste en haar leventje loopt op rolletjes. Ze woont samen met haar man Boudewijn en hun drie kinderen in een mooie grote luxe villa, in een statige wijk in Wassenaar. Maar als Laurien op een ochtend telefoon krijgt van de school van haar dochter dat deze niet verschenen is op school, gaan bij Laurien alle alarmbellen af. Ze snelt naar huis en treft daar haar dochter, voor de televisie, aan. Maar de aupair is een ander verhaal, deze bungelt boven op de slaapkamer aan een strop: Dood!
Voor forensisch rechercheur Amber de Witt en haar partner John roept de plicht om te onderzoeken wat er met de aupair gebeurt is. Is dit moord? Of is de aupair zelf uit het leven gestapt? Een oude zegelring en een plotselinge DNA-match zet hun onderzoek op scherp en brengt hun terug naar een duister verleden. Kunnen ze de tijd stoppen en deze bizarre zaak oplossen?
Net zoals bij 'Koel water', het eerste deel in deze serie, zat ik, na een paar pagina's gelezen te hebben, al goed in het verhaal. Wat ik een pluspunt vind, is dat 'Gouden kooi' ook erg goed als losstaand verhaal te lezen is. Ik heb nergens het idee dat ik, als ik het eerste deel niet gelezen had, ergens iets miste.
De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Amber de Witt is, ook in dit verhaal, het hoofdpersonage en we leren haar nóg beter kennen. Persoonlijk vind ik het altijd erg fijn om te zien dat een hoofdpersonage een groei doormaakt. Vooral als je een serie leest. John is dan wel geen hoofdpersonage, maar ook hij is op een goede en fijne manier uitgewerkt.
Soms had ik echt het idee dat ik over de schouder van Amber mee keek. Tel daar de beeldende schrijfstijl van Julienne Brouwers bij op en je hebt een gouden thriller.
Het verhaal wordt afwisselend vertelt vanuit het perspectief van Amber en Laurien. Dit zorgt ervoor dat het verhaal nog spannender wordt en je je soms echt afvraagt hoe het verhaal nu precies in elkaar zit. Ik heb dan ook lange tijd moeten puzzelen om erachter te komen hoe de vork in de steel zat. Het einde zag ik niet aankomen en bleef dan ook een beetje verbluft achter. Erg knap!
Julienne signeerde 'Gouden kooi' ook voor ons en hier worden wij altijd erg blij van. Dankjewel Julienne. Deze thriller krijgt dan ook een mooi plekje in onze boekenkast.
Dit boek ontvingen wij van Julienne Brouwers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Julienne Brouwers. Dit beïnvloedt onze mening niet.