Zondaar
Het huwelijk van Karen en Marten loopt niet zo lekker en haar zoon Noah is net het huis uit. Daarom besluit Karen om naar Oostenrijk te vertrekken. Een tijd geleden erfde ze een oud familiehuis en ze is vastberaden om het huis op te knappen en haar gedachten weer op een rijtje te krijgen. Hoe kan dat beter dan is zo'n schilderachtig Oostenrijks dorpje.
Als ze in Oostenrijk aankomt maakt ze al snel kennis met Anouk, een Nederlandse die, samen met haar baby'tje Mila, in de buurt woont. Maar bij het zien van de schattige Mila worden er, bij Karen, oude wonden opengereten. Dit brengt het nodige onverwerkte verdriet naar boven.
Als Anouk, niet veel later, dood wordt aangetroffen, is het, altijd zo vredige, Oostenrijkse dorpje in rep en roer. Alle aanwijzingen wijzen in de richting van Karen. Maar heeft zij dit wel gedaan?
We volgen Saskia eigenlijk al vanaf het begin van haar schrijfcarrière en of ze nu een feelgoodroman schrijft, of zoals in dit geval, een thriller. Ik durf ze bijna blindelings op te pakken en ik las er dan ook al de nodige van haar hand. Elke keer is het weer genieten.
Oostenrijk is ons favoriete vakantieland en we gaan er dan ook altijd met veel plezier naar toe. Hierdoor kon ik me dan ook, tijdens het lezen én luisteren, een goed beeld schetsen van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt.
Het verhaal is op een fijne manier opgebouwd en Saskia weet de spanningopbouw weer goed te doseren.
Er komen enkele schuin gedrukte stukken voor in het verhaal en het is lange tijd onduidelijk wie dit is. Op een bepaald moment dacht ik te weten wie de dader was, echter door enkele plottwists wist Saskia mijn verdenkingen weer overhoop te gooien. Echt goed gedaan.
Om nog even terug te komen op de beeldende schrijfstijl. Voor mijn gevoel is Saskia al vaker in Oostenrijk geweest, want ze weet bepaalde Oostenrijkse dingen goed te omschrijven. Zoals de familie huizen, de weggetjes ernaartoe. Ook weet ik uit ervaring dat het in Oostenrijk het 's nachts, niet donker, maar echt pikkedonker is, dit beklemmende gevoel, weet ze perfect over te brengen op de lezers.
Ik, als Oostenrijk-liefhebber, heb echt genoten van deze thriller. Hou je van Nederlandse thrillers? Lees dan' Zondaar'.
Dit boek ontvingen wij van De Crime Compagnie. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van De Crime Compagnie. Dit beïnvloedt onze mening niet.