Wat niemand weet
De verhalen van Carla zijn geen onbekenden in huize Koukleum. Stuk voor stuk zijn ze spannend en ik kan dan ook voluit zeggen dat Carla Kovach één van mijn favoriete auteurs is. Toen ik deze nieuwe titel aangekondigd zag staan, was ik dan ook enorm nieuwsgierig.
Als Lauren thuis komt van haar verlovingsfeestje heeft ze er geen benul van, van wat haar te wachten staat. Het was een geweldige avond, maar toch vond ze het gek dat haar beste vriendin Sienna niet is komen opdagen.
Thuis is het stil en het huis lijkt verlaten. Maar hoe dichter Lauren bij de deur van de slaapkamer komt, hoe onheilspellender haar gevoel wordt. Als ze de deur opent ziet ze het meteen: Het levenloze lichaam van een vrouw. Ze herkent haar beste vriendin Sienna meteen...
Buiten volgt iemand al haar handelingen. Is Lauren nog wel veilig in haar vertrouwde huisje?
Het verhaal begint meteen met een spannende proloog waarin iemand, acht jaar eerder, met een sjaaltje wordt vermoord. Zoals we gewend zijn van Kovach, is de proloog schokkend en pakkend. Dit zorgt er dan ook voor dat ik verder wil lezen. Want waarom krijgt deze persoon de mond gesnoerd met een sjaaltje? Ik sla snel de bladzijde om, om verder te lezen...
Carla Kovach flikt het wederom. Ondanks dat dit het veertiende deel is rondom Inspecteur Gina Harte, is dit een serie die blijft boeien én groeien. Bij elk deel denk ik weer dat Kovach zichzelf niet kan overtreffen, maar elke keer lukt het haar weer om er een schepje bovenop te gooien.
De personages zijn weer erg goed uitgewerkt en ook is er, in dit deel, veel tumult binnen het team van Harte. Want is iedereen wel te vertrouwen? Dit vond ik extra spannend en een goede toevoeging aan het verhaal.
Persoonlijk ben ik van mening dat het altijd fijn is als je boeken in een serie los kunt lezen. Echter in dit geval adviseer ik lezers om deze serie in de juiste volgorde te lezen. Als je dit niet zou doen ben ik bang dat je de rode draad in de serie mist en dit zou uiteraard zonde zijn. Want als thrillerfan moet je deze serie gewoon gelezen hebben.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.