Een magisch eerste deel van De Toscaanse zussen

Caroleest 01 augustus 2025
De gave van Lucrezia is het eerste deel van de Toscaanse zussen serie van Daniela Sacerdoti

Het verhaal:
Lucrezia haalt diep adem wanneer ze haar ouderlijk huis ziet liggen tussen de glooiende Toscaanse heuvels. Nu haar vader overleden is, kan ze eindelijk terug naar huis. Maar haar zussen weten niet waarom ze destijds werd weggestuurd, dus zullen ze haar wel met open armen ontvangen? Alle vier hebben ze een bijzondere gave. Zelf kan Lucrezia aan de hand van kleuren de ware gevoelens van iemand zien. Haar tweelingzus Bianca heeft contact met overledenen. De gaves van haar jongere zussen Mia en Nora kent ze niet, zij waren nog te jong toen ze het huis moest verlaten.
Met haar voeten op de warme tegels en de geur van rozen en rozemarijn in haar neus voelt Lucrezia zich voor het eerst in jaren tot rust komen. Maar hoe langer ze blijft, hoe meer vragen ze heeft. Ook haar jeugdliefde lijkt iets te maken te hebben met het geheimzinnige verleden van haar familie. Is alles wat ze dacht te weten over haar familie een leugen? En als dat zo is, is het te laat om de wonden uit het verleden te helen?

Wat een mooie magische cover, die past zo goed bij het verhaal van Lucrezia één van de Toscaanse zussen.
In dit eerste deel leren we Lucrezia kennen, hoe ze nu is als jonge vrouw in 1985, maar ook hoe ze als kind was twaalf jaar eerder. Hier komen we er geleidelijk achter wat er zich in die tijd heeft afgespeeld. Hoe haar jeugd was en wat dat voor invloed heeft gehad toen ze opgroeide.

Daniela heeft een vlotte, levendige, beeldende, bijna betoverende schrijfwijze. Het verhaal houdt je in zijn greep. De bijzondere plotwendingen houden je scherp. De mooie Toscaanse omgeving, de verschillende personages die hun geheimen één voor één aan je blootgeven, zorgen ervoor dat het verhaal voor je ogen tot leven komt.

De oude familie vete tussen twee families, iedereen weet dat die er is, maar geen van de zussen weet wat het nu precies is. En misschien is dat maar beter ook? Er is al genoeg verdriet en drama geweest in Lucrezia haar familie. Ondanks de woede of het verdriet voel je toch de band die de zussen met elkaar hebben.

Wanneer Lucrezia haar oude jeugdvriend Vanni weer ziet, krijgt ze het koud en warm tegelijkertijd. Door de twee tijdlijnen komen we meer te weten over Lucrezia en Vanni tijdens hun kinderjaren, en de daarbij behorende geheimen en gevoelens.

De gave van Lucrezia is een pakkend eerste deel van een betoverende serie. De romantiek in combinatie met drama, spanning en een vleugje magie zorgen voor een bijzondere unieke serie. Ik ben heel benieuwd naar het tweede deel, De gave van Bianca.

Bedankt OceaanBoeken voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Caroleest