Nachtvlinders

Caroleest 25 juli 2025
Samen met de Leesclub van Uitgeverij Boekerij heb ik deze nieuwste thriller Nachtvlinders van Nathalie Pagie gelezen. De live bespreking was in de avond bij de uitgever in Amsterdam, en was super gezellig.

Het verhaal:
Een alcoholverslaving gooit het leven van journaliste Tara Linders flink overhoop. Ze verwaarloost zichzelf en wordt door haar baas op non-actief gesteld. Om weer terug te mogen keren bij dagblad De Dageraad moet ze zich laten opnemen in een verslavingskliniek in Wales, de beste in Europa, maar dat doet ze met grote tegenzin. Tijdens de opname ontdekt Tara dat er duistere zaken spelen in een nabijgelegen kindertehuis. Jonge kinderen verdwijnen er spoorloos. Haar nieuwsgierigheid stuit op hevige weerstand en Tara’s eigen veiligheid komt in gevaar.
Collega Diego Martinez vermaakt zich ondertussen thuis met zijn jonge kinderen, die hij na een pijnlijke scheiding eindelijk weer langer mag zien. Als Tara hem in paniek appt, springt hij in het vliegtuig en hij neemt de tweeling noodgedwongen mee. Maar dan loopt het pas echt uit de hand: Diego wordt opgesloten en van zijn kinderen ontbreekt plots ieder spoor. Tara is de enige getuige, maar wie gelooft haar? Om Diego en zijn kids te redden reist Tara naar Zuid-Afrika, waar ze niet alleen zichzelf, maar ook een bende internationale criminelen moet zien te overwinnen.

Hoewel ik al een paar boeken van Nathalie in mijn boekenkast heb staan, is dit het eerste boek die ik van haar las. En hoewel het officieel het vijfde deel in de Tara & Diego serie is, kan je deze thriller gemakkelijk als stand-alone lezen.

De proloog was geweldig, de spanning zat er meteen goed in en ik wilde hierna meteen verder in het verhaal. Het verhaal na de proloog heeft een rustige opbouw, dus ik moest even terugschakelen en rustig in mijn stoel gaan zitten om relax verder te lezen.

We lezen het verhaal vanuit verschillende personages en dat zorgt ervoor dat je de beste plek van het huis hebt. Jij bent als eerste op de hoogte van bijna alles wat er gebeurd. En toch wist Nathalie mij nog meerdere keren te verassen met haar plotwendingen.

De onderwerpen die in het verhaal voorkomen zijn zo realistisch neergezet met genoeg diepgang van de personages dat je je gemakkelijk kunt inleven in de personages. Sommige zou je het liefst eigenhandig de nek omdraaien.

Zodra de spanning weer is opgebouwd zit de vaart er ook weer lekker in. Het leest vlot, levendig en beeldend. Ideaal voor een crime serie. En de spanning zit er tot het laatst goed in, met een wending waar volgens mij iedereen al 5 delen op wacht……..

Nachtvlinders in een pakkende hedendaagse thriller die je op meerdere momenten alert en op het puntje van je stoel houdt.

Heel erg bedankt Uitgeverij Boekerij en Nathalie Pagie voor het recensie exemplaar en de gezellige live leesclub.

Meer recensies van Caroleest