Een heerlijke zomerse feelgood
Het verhaal:
Wanneer Sofia haar vriend betrapt met een andere vrouw, neemt ze impulsief een werkopdracht aan in Amalfi, Italië. Ze snakt naar een andere omgeving. Bovendien is haar oma er opgegroeid en het wordt hoog tijd om de citroenboomgaard van de familie eens te bezoeken. Na jaren waarin ze altijd heeft gedaan wat haar moeder of haar vriend belangrijk vonden, is de Amalfitaanse kust dé plek om zichzelf en haar roots te herontdekken. Wat Sofia nooit had kunnen dromen is dat ze te midden van de geur van citroenen en de warmte van de Italiaanse zon een familiegeheim op het spoor komt. Wanneer maar liefst twee charmante Italianen haar hart op hol brengen, wordt het tijd om te kiezen. Keert ze terug naar het veilige Nederland, of laat ze zich meeslepen in het Italiaanse avontuur?
Vanaf het moment dat ik deze cover voorbij zag komen was ik verliefd. De mooie zomerse sfeer die het al uitstraalt is een oppepper voor je humeur.
Sofia is in het begin nogal onzeker, vooral over zichzelf. Door het verhaal heen zien we haar een mooie groei maken en haar zelfvertrouwen krijgt ook een boost. Sofia’s moeder vond ik zo een irritante bemoeial, heerlijk om je daar druk over te maken tijdens het lezen.
Vanaf het moment dat Sofia in Amalfi is zit de sfeer er meteen goed in, de mooie beeldende en gedetailleerde beschrijvingen zorgen ervoor dat je zelf ook in Amalfi bent. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl met een geweldige dosis humor las ik het boek veel te snel uit.
Het mooie landschap, de prachtige citroen boomgaarden en natuurlijk de heerlijke Italiaanse gerechten zijn een feestje om te lezen. En aan de leuke mannen is in dit verhaal ook zeker geen tekort, de Italiaanse mannen worden naar Sofia getrokken als bijen naar honing.
En de geheimen die Sofia in Amalfi ontdekt, daar ga ik niets over zeggen want ik doe niet aan spoileren. Ik kan alleen maar zeggen, lees deze mooie zomerse feelgood en snuif de sfeer van Amalfi in je op.
Amore in Amalfi is een heerlijke zomerse feelgood, met drama, een irritante moeder, heerlijke gerechten, leuke mannen, een geheim (of twee) en de liefde. Dit allemaal onder het genot van de Italiaanse sferen met bruisballen en een limoncello. Een aanrader voor je vakantie tbr.