De Zaak Styles met Hercule Poirot

Caroleest 06 januari 2026
Zoals ieder jaar is het eind december weer tijd voor de Agatha Christie Challenge. Dit jaar lazen we het boek De zaak Styles. Ik was één van de gelukkigen die het mooie detective materiaal van Uitgeverij Rainbow kreeg opgestuurd om op zoek te gaan naar de dader. Hierdoor word de speurtocht naar de dader extra leuk.

Het verhaal begin meteen al goed als Emily Inglethorp overlijdt onder verdachte omstandigheden. Hastings vraagt zijn oude vriend Hercule Poirot om hulp.

Dit is het moment waarop we kennis maken met Hercule Poirot, een eigenzinnige Belgische detective. Zijn manier van denken, zijn beleefde maar scherpe houding en zijn liefde voor orde en logica zorgen voor interessante ontwikkelingen in het verhaal.

Met een slimme puzzel vol tegenstrijdige aanwijzingen, verdachte personages en subtiele hints. Elk personage vond ik wel verdacht ze hadden allemaal wel één of ander geheim of een motief. Ik werd meerdere keren op het verkeerde been gezet. Door de reconstructie en de duidelijke uitleg van Poirot vielen de puzzelstukjes mooi in elkaar om de dader te ontmaskeren.

Ondanks dat het al een wat ouder verhaal is, las het heerlijk vlot door. Ik heb weer genoten van de Christie Challenge, dit keer met Hercule Poirot. Een echt detective verhaal.

En ben je nu nieuwsgierig naar wie de dader is? Lees dan snel het verhaal en ontdek het zelf.

Meer recensies van Caroleest