Een sfeervolle, boeiende cosy-crime
Laatste zet is het debuut verhaal van Tess Amoré en ik mocht deze cosy-crime alvast vooruit lezen van Kabook Uitgevers.
Het verhaal van Oya, die een rustig bestaan leidt in haar spellenwinkel tot haar verleden haar inhaalt. Als op spellenavond haar zus verdwijnt, haar vriendin een ongeluk krijgt en er ook nog eens een mysterieze vreemdeling in het dorp opduikt, gaan bij Oya alle alarmbellen af. De beschrijving van het dorp en de gemeenschap voelt warm en herkenbaar, waardoor de dreiging die langzaam binnensluipt extra goed werkt.
Het verhaal heeft gevoel voor detail en de spanning word redelijk stabiel opgebouwd. Het verhaal is origineel, mysterieus en creëert een warme sfeer. Doordat het een cosy-crime verhaal is, kabbelt het verhaal op sommige momenten iets langer voort, waardoor het tempo niet verhoogd. De ontknoping was alsnog verrassend, persoonlijk vind ik dat altijd fijn aan verhalen.
Oya’s personage is sterk neergezet, haar loyaliteit, geheimen en worsteling met vertrouwen maken haar menselijk en geloofwaardig. De mix van mysterie, familiebanden en persoonlijke groei zorgt voor een aangename leeservaring.
Laatste zet is een sfeervolle, boeiende cosy-crime die spanning en emotie weet te verweven. Ik ben heel benieuwd waar Tess Amoré ons nog meer mee gaat verrassen.
Bedankt Kabook Uitgevers voor het recensie exemplaar.
Ik geef het 3,5 ster.
Bedankt Kabook Uitgevers voor het recensie exemplaar.
Ik geef het 3,5 ster.