Het kuuroord
We volgen onderzoeksjournalist Hollie Jenson, die voor haar docuserie Bad Medicine de duistere kant van alternatieve therapieën onderzoekt. Ze vertrekt naar een afgelegen kuuroord in de Zwitserse bergen, waar een jonge man spoorloos verdwenen is. Het kuuroord word door wellnessgoeroe Ariel Rose geleid, zij beweert dat haar driedaagse ijsbehandeling alle pijn kan genezen. Hollie zal er alles aan doen om Ariel te ontmaskeren als oplichtster. Alles verloopt anders, door een hevige sneeuwstorm raakt het kuuroord steeds meer geïsoleerd. Hierdoor bevindt Hollie zich in een steeds gevaarlijkere situatie.
Door de gedetailleerde, beeldende beschrijvingen word de sfeer van het geïsoleerde kuuroord perfect neergezet: de ijzige kou, het onheilspellende stilvallen van de communicatie en de groeiende paranoia zorgen voor een constante spanning.
Het verhaal lees je vanuit drie afwisselende perspectieven, Hollie, Martyn en Florence. Hollie balanceert tussen professionele nieuwsgierigheid en persoonlijke betrokkenheid. Martyn zorgt ervoor dat we een beeld krijgen van wat er in het verleden in het Kuuroord is gebeurd, wat resulteert in een paar missende puzzelstukjes. En Florence haar verhaal roept meer vragen op dan dat het antwoorden prijsgeeft.
Het plot is sterk opgebouwd, met genoeg verrassende wendingen om je op het verkeerde been te zetten. De grootste verrassing was toch wel het einde, dat was een totale omkeer van 180 graden.
Het kuuroord is een spannend verhaal over manipulatie, geheimen die langzaam ontdekt worden en waar ligt de grens van je geloof in genezing.