Baas op het strand
Baas op het strand is het debuut van Katrien van Tendeloo.
Emmy heeft op dit moment een hekel aan haar leven. Ze heeft een vreselijke bazin die haar het leven zuur maakt op haar werk. Emmy durft gewoon niet tegen haar in te gaan, ze knikt altijd braaf en doet wat haar opgedragen wordt. Als dit nog langer doorgaat, raast ze als een sneltrein op een burn-out af. Wanneer dan ook nog eens haar vakantie wordt ingetrokken, is dat de druppel en is ze er helemaal klaar mee. In plaats van tegen haar bazin in te gaan en voor haarzelf op te komen, gaat ze stiekem op vakantie naar Spanje met haar vriendinnen Jill en Ella. De mailtjes die ze van haar bazin krijgt handelt ze in Spanje af, onder het mom van, wat niet weet wat niet deert. In het begin verloopt alles volgens plan, maar een knappe Spanjaard zorgt voor extra spanning. En dan is er geen ontkomen meer aan, een leugen komt altijd uit….
We maken kennis met Emmy en haar vreselijke bazin Sarah. Ondanks dit doet Emmy haar werk en hoopt dat het beter wordt. Ik kon me Emmy’s frustratie helemaal voorstellen, je zal maar zo’n baas hebben. Als ze eindelijk haar stoute schoenen aantrekt en toch op vakantie gaat, had ik wel even een Girl Power momentje.
In het begin had ik een beetje moeite om in het verhaal te komen. Het begon langzaam, maar zodra Emmy in Spanje is komt er meer vaart en spanning in het verhaal. De personages zijn leuk neergezet en het is een origineel verhaal met herkenbare situaties. De frustratie op het werk en de irritatie naar je baas komen goed over. Met een relaxte zonnige sfeer op het strand.
Baas op het strand is een leuke feelgood met humor, stress op het werk en ontspanning op het strand. Een mooi debuut. Ik ben benieuwd waar Katrien ons nog meer mee gaat vermaken.
Bedankt Kabook voor het recensie exemplaar.
Bedankt Kabook voor het recensie exemplaar.