De onzichtbaren in beeld

Caroline 09 mei 2025
De onzichtbaren van Frank Nellen is een verhaal waarin verschillende emoties beschreven worden in een pakkend, en bovenal ook heel interessant, verhaal over vriendschap. Van een ongecompliceerde jeugd, langs bevlogenheid, teleurstelling richting destructie. Dani vertelt over Pavel, die als jonge jongen in zijn dorp in Oekraïne kwam wonen. Echte vrienden worden het niet, maar er is iets aan Pavel wat hem fascineert. Dat leidt tot een zoektocht van Dani naar Pavel, als het sterke vertrouwen van Pavel in de socialistische Russische samenleving afbrokkelt. Met de ramp in Tsjernobyl als achtergrond. Frank Nellen beschrijft op een krachtige, indringende manier het leven van de hoofdrolspelers in dit verhaal. Dani, Pavel en Igor, die elk op hun eigen wijze een beslissing nemen als reactie op hun veranderende wereld. Ik houd van verhalen waarin ook een stuk geschiedenis van een land wordt meegenomen. Door dit stuk geschiedenis door de ogen van Dani en zijn jeugdvrienden te laten zien, komt het verhaal echt binnen. Een aanrader!

Meer recensies van Caroline