Indrukwekkend

ChantalH 30 maart 2023
Dit boek geeft een aanvulling op een van de hoofdpersonages uit De grootste bankoverval aller tijden. Dit verhaal paste niet in dat boek, maar Frank vond wel dat dit verteld moest worden. En daar ben ik het mee eens.

Het volgt het verhaal van Gerhard Nijland, de verzetsman die terecht komt in concentratiekamp Ahlem dat onderdeel is van concentratiekamp Neuengamme. Daar is Otto Harder kampcommandant. Hij was vroeger de beste voetballer van Duitsland, de voetbalheld. We volgen zijn carrière als voetballer en als soldaat. Ook als niet voetbalfan kon ik dit boek waarderen. Het is met passie geschreven. Je merkt ook dat Frank goede research doet. De foto’s hebben een toegevoegde waarde en geven de personages een gezicht. Het boek ziet er, zoals altijd bij Frank, zeer verzorgd uit. Dit is een klein maar fijn boekje. Ik heb het met veel interesse gelezen.

Meer recensies van ChantalH