Advertentie

Een glimp van jou, geschreven door Holly Miller (HarperCollins Holland uitgeverij), vertelt het verhaal van Joel en Callie. Twee wildvreemde die direct merken dat ze bij elkaar horen als ze elkaar tegenkomen in een koffiebar. Maar zou jij voor de liefde kiezen als je al weet hoe het afloopt?

Callie werkt in een plaatselijke koffiebar. De koffiebar die ooit van haar verongelukte (beste) vriendin Grace is geweest. Ondanks alles wat er in het verleden gebeurd is en de pijn die ze daardoor nog steeds ervaart, probeert ze haar leven weer op de rit te krijgen. Joel daarentegen is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Joel draagt al jaren een geheim met zich mee en leeft daardoor een beetje afgezonderd van anderen.

Als de twee elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid naar elkaar toe. Maar als Joel Callie wilt toelaten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is dat het waard? Daarnaast is de vraag of Joel nog wel in staat is tot liefde en als het antwoord ja is, in welke vorm dan? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen of is elkaar loslaten de beste en enige optie die overblijft?

Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken, afwisselend tussen Joel en Callie. De verschillende perspectieven worden duidelijk aangegeven aan het begin van het hoofdstuk, waardoor je ondanks de verschillen in tijd en diverse gebeurtenissen er geen hinder van ondervindt.

De hoofdpersonages Joel en Callie zijn zeer goed uitgewerkt, zo goed dat je hun eigenlijk voor de geest kunt halen tijdens het lezen. Beide personages dragen behoorlijk wat bagage met zich mee uit het verleden, maar door de beschrijvingen die gedurende het hele verhaal worden gegeven, maken dat je de manieren van doen en praten beter gaat begrijpen. Ook is de auteur erin geslaagd om alle angst en emotionele onrust die Joel en Callie doormaken, goed over te brengen en op een juiste manier op te bouwen door het hele verhaal heen. Ook de overige personages (familie en vrienden) passen binnen het verhaal en hebben allemaal hun eigen toegevoegde waarde en zijn zeer fijne personages om over te lezen en te leren kennen. Naast de personages beschrijft de auteur alle situaties, het verhaal an sich, de eigen levens van Joel en Callie en hun gezamenlijke leven zeer uitgebreid. Een mooie toevoeging aan het verhaal waren alle beschrijvingen van de natuur die toch wel als een rode draad door het verhaal blijven lopen en een belangrijke rol spelen in veel cruciale scènes. Die waren zeer beeldend beschreven, waardoor het leek of jezelf door de parken aan het rondstruinen was.

Het is een meeslepend, emotioneel en vlot geschreven verhaal. Het is ook een boek met een verhaal, namelijk wat zou je zelf doen in zo'n situatie? Een mooie, subtiele boodschap richting leef je leven, want je weet nooit wat erop je pad komt en wanneer het ophoudt. Een verhaal met een lach, traan en alles er tussenin. Doordat het boek zoveel emotie bevat waarin je je als lezer kunt inleven, wil je het boek maar door blijven lezen om te zien of het stel ook een gelukkig einde tegemoet gaat. Want ja dat gun je ze. Een verhaal dat zich niet direct afsluit na het lezen van de laatste pagina, maar je nog even bezig houdt.

Conclusie: Een bijzonder, onvergetelijk en levensecht liefdesverhaal, een dat je laat nadenken over het leven volgens denken met je hart of met je verstand, een mooie boodschap wilt overbrengen en een verhaal dat je hart op de ene pagina kan doen opstijgen en op de volgende pagina kan breken.

Reacties op: Een bijzonder, onvergetelijk en levensecht liefdesverhaal

32
Een glimp van jou - Holly Miller
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners