Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een mooi samenspel van elementen!

Charisaa 22 februari 2024
De plotselinge dood van Dave na een zeilongeluk, zorgt dat Ellen en haar zoon Mick er samen voor komen te staan. Een alleenstaande moeder en de perikelen van haar puberzoon. Als counselor op een middelbare school had ze verwacht dat ze precies wist hoe ze met tieners om moest gaan. Echter lijkt ze steeds verder van haar eigen puberzoon af te komen staan en is ze bang dat hij totaal ontspoort. Verliezen ze elkaar in hun eigen verdriet? De situatie wordt er niet makkelijker om door haar dubbelrol als docent op de school van Mick. Helemaal niet wanneer ze als begeleider mee gaat op zijn examenreis naar Texel. Daar gaat het echter compleet mis als één van de leerlingen dood op een slaapzaal wordt aangetroffen. De waarheid komt boven tafel dat Mick is verwikkeld in een gevaarlijk spel die niet meer zo onschuldig is als die ooit begon en dan verdwijnt Mick ook nog eens van het eiland. Ellen nachtmerrie is compleet, maar wat is Mick zijn rol in het hele geheel?!

Een pakkend proloog trapt dit boek af. Daarna vlakt de spanning een beetje af en leer je de hoofdpersonages kennen, waaronder de vriendengroep van Mick. Wester weet duidelijk de sfeer op een middelbare school naar voren te brengen en hoe thema’s als het ervaren van groepsdruk en erbij willen horen, ervoor kunnen zorgen dat pubers hun gedrag aanpassen en dat dit kan leiden tot bizarre omstandigheden. Eenmaal een bepaalde stap en keuze gemaakt, zorgt dat je verstikt raakt in je eigen gesponnen web waar je niet makkelijk uitstapt. Een mooi maatschappelijk thema om zo bespreekbaar te maken en daarmee waardevol vol een psychologische thriller. De afwisseling tussen het perspectief van Ellen en Wout (een van Mick’s vrienden) zorgt dat je de schaduwkant van elk verhaal meekrijgt in hoe zij het beleven. Een mooi samenspel van elementen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Charisaa

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?