Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vakantiethriller zoals die hoort te zijn

Charisaa 20 december 2023
Recensie eerder verschenen op Vrouwenthrillers:
https://www.vrouwenthrillers.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789460686238

Linda van Rijn is jarenlang het geheime pseudoniem geweest van Mariëtte Middelbeek. Pas in 2022 is bekend gemaakt dat zij schuilging achter de succesvolle reeks vakantiethrillers. Onder beide namen zijn al veelvuldig titels uitgebracht. Onder haar eigen naam schrijft Middelbeek voornamelijk romans bedoeld voor het vrouwenpubliek en jeugdthrillers. Verder is ze journalist en chef redactie van KekMama. Haar eerste thriller Last Minute verscheen onder het pseudoniem Linda van Rijn in 2011. Haar spannende vakantiethrillers zijn vergelijkbaar met de boeken van Suzanne Vermeer en Kiki van Dijk en verschijnen steevast in de Nederlandse Bestseller 60.

Villa Algarve volgt de reis van Isabelle en Sanne naar het idyllische, Portugese vakantieoord. Nu beide vriendinnen van begin dertig weer single zijn, is het tijd voor een vakantie. Niet één die in het teken staat van zoeken naar een nieuwe liefde, maar juist één voor het lekkere eten en het bezoeken van de prachtige stranden die de omgeving rijk is. Dan ontmoet Isabelle Victor, een knappe surfer. Vanaf de eerste dag weet ze dat hij geen langdurig relatiemateriaal zal zijn, maar hij is wel heerlijk gezelschap voor tijdens de week vakantie. Ze geniet met volle teugen van zijn aandacht en daarbij leert hij haar surfen en kanoën ze langs de prachtige kust. Maar dan slaat het noodlot toe en de dood van Victor maakt een eind aan de gelukzaligheid. Ondanks de minder leuke herinneringen, is Isabelle een jaar later terug in de Algarve met haar nieuwe liefde. Samen met zijn familie gaan ze naar hun vakantievilla in de buurt van Portimão. Echter blijkt ook deze vakantie niet alleen rozengeur en maneschijn en de prachtige grotten en rotspartijen langs de kustlijn blijken een ideale plek om geheimen te verbergen.

Linda van Rijn maakt gebruik van een prikkelende proloog om daarna wat in vaart af te zwakken in de spanningsboog. In de afzwakking wordt de lezer mee teruggenomen naar de vakantiesetting en ontmoeting tussen Isabelle en Victor. Het uit de doeken doen van hun avonturen zorgt voor een vleugje romantiek tot de dood van Victor alles op scherp stelt en het startsignaal geeft aan de lezer om alles en iedereen in twijfel te gaan trekken. Want was Victors dood wel een ongeluk of is er sprake of opzet? Het zaaien van de puzzelstukjes die deze twijfel verder aanwakkeren, zorgt dat er een onderhuidse spanning voelbaar blijft tot de ontknoping. Een ontknoping die dan toch weer anders in elkaar blijkt te zitten door een onverwachte wending.

Villa Algarve neemt de lezer mee op reis naar Portugal zoals een vakantiethriller hoort te doen en zonder dat er zelf een voet buiten de deur gezet hoeft te worden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Charisaa