Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Cosy crime trilogie met toevoeging van een tint in het historische roman genre.

Charisaa 20 december 2023
Recensie eerder verschenen op Vrouwenthrillers:
https://www.vrouwenthrillers.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789047207467

Malibu is met zijn 305 bladzijdes het tweede deel van De Alfa-vrouwen trilogie, geschreven oor Nan Adams en uitgegeven door Loft Books: een e-only imprint van Ambo Anthos uitgeverij. Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Naast auteur van cosy crime, haar meisjesdroom, ook werkzaam als lifestylecoach waarvoor ze retreats begeleidt. Samen met haar hond Zorro maakt ze afwisselend de Veluwse bossen en een plek bij zee onveilig.

Antibes, 2022: een samenkomst voor de honderdste verjaardag van overgrootmoeder Beatrice, zet het leven van Geraldine op zijn kop. Na de vondst van het verloren familie erfgoed de Caramba. een Alfa Romeo, krijgt Geraldine te horen dat er in het handschoenenkastje dagboeken liggen. De gewaande oldtimer is al drie generaties in bezit van de familie, maar het blijken de dagboeken te zijn van haar overleden tante Chantal. Over de tweelingzus van Geraldines moeder wordt weinig gesproken. Toch verwacht Geraldine dat dit een antwoord zal geven op de vele vragen rondom haar familiegeschiedenis, maar of de hele waarheid nu boven tafel komt blijft nog de vraag.

Malibu is een naadloze aansluiting op Bellagio, het eerste deel. De plot sluit perfect aan waar het eerdere deel eindigde, maar qua uitwerking overtreft Malibu het eerdere deel met glans. Want waar in deel één de balans tussen het heden en verleden en daarmee de emotionele uitwerking her en der gemist kon worden, is deze in het tweede sterk aanwezig. De toevoeging van het lezen vanuit de dagboeken van Chantal zorgt dat het verleden angstaanjagend dichtbij de drie overgebleven Alf-vrouwen komt. Trauma's uit hun eigen verleden worden opgerakeld, wat duidelijk gemaakt wordt in de dialogen tussen Geraldine, Charlene en Beatrice. Hiermee wordt er steeds meer over de familiegeschiedenis prijsgegeven en krijgen de personages meer diepgang. Ontvouwing van de geschiedenis laat zien dat hun leven bol blijkt te staan van politieke spelletjes zoals corruptie, complotten, afrekeningen, machtsmisbruik, verraad en intriges. Daarnaast wordt het unieke karakter dat de oldtimer met zich meebrengt niet losgelaten in dit deel en blijft de lezer het inspirerende levensverhaal rondom krachtige vrouwen die tegenslag na tegenslag verwerken volgen. Ondanks de mooie ontrafeling en samenkomst van verschillende elementen, wordt niet het hele verhaal doorgrond. De cliffhanger zorgt voor vragen en een opening naar het laatste deel van deze trilogie.

De Alfa-vrouwen is een cosy crime trilogie met toevoeging van een tint in het historische roman genre. Waarmee dit gezien kan worden als de Nederlandse versie van de succesvolle Zeven Zussenreeks.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Charisaa