Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Deel twee van een prachtige trilogie

Charisaa 20 december 2023
Recensie is eerder verschenen op de website van Vrouwenthrillers:
https://www.vrouwenthrillers.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789047206743

Sanne Hillemans heeft Bedrijfskunde MER en psychologie gestudeerd en is tijdens haar afstudeerstage bij een grote uitgeverij in Amsterdam terecht gekomen. Onder eigen beheer heeft ze haar debuut Circus Cesaria uitgegeven. In de periode daarna heeft ze nog meerdere titels zelf uitgegeven. Pas in 2021 heeft ze zich aangesloten bij uitgeverij Loft Books (onderdeel van Ambo|Anthos), die ook de serie omtrent Alissa en Benjamin uitgeeft. Naast het schrijven van boeken waarin de thema's trauma en liefde centraal staan, is Sanne Hillemans een digital nomad met werk als boekvertaler, redacteur en schrijfcoach. Tevens is Sanne Hillemans een van de initiatiefnemer van de Indie Awards, die in het leven geroepen is om ook de auteurs die niet zijn aangesloten bij een uitgeverij een plek te bieden waar ze in het zonnetje gezet worden.

Alissa en Benjamin hebben elkaar leren kennen in het eerste deel van de serie Aan de hand, toen een routineklus van agent Benjamin Westra een reeks aan onverwachte gebeurtenissen in gang heeft gezet. Deel 2 Uit het oog gaat verder waar deel 1 is geƫindigd als Alissa Bastille na haar vlucht uit Nederland met Benjamin, heeft besloten voor altijd uit het criminele circuit te stappen. Met het verbranden van de schepen achter zich, krijgt ze een nieuwe identiteit en een nieuw leven in de schoot geworpen. De hoogste tol is het afscheid nemen van Benjamin, die een plekje in haar hart heeft veroverd. Onder de naam Anna begint ze aan haar studie psychologie in Groningen en zal ze haar verhaal uit de doeken doen tegenover de officier van justitie om grote criminelen achter slot en grendel te krijgen. De vlucht heeft ook consequenties gehad voor Benjamin. Hij wordt gedegradeerd en zal zich eerst weer moeten bewijzen tegenover zijn baas. Tot die tijd zit hij opgescheept achter de receptie of met administratief werk. Ook hij heeft zijn hart verloren aan de mysterieuze vrouw. Tot Alissa merkt dat ze nooit volledig zal kunnen ontsnappen aan haar verleden. Maar elke keus heeft gevolgen. Welke is ze bereid te nemen?

De spanning is in het begin ver te zoeken als Alissa haar leven probeert op te bouwen. Wel weet Sanne Hillemans op een goede manier over te brengen wat het met een persoon doet als je ineens afgezonderd moet gaan leven. De psychologische kant van de mens wordt dan ook krachtig in woorden uitgedrukt en geeft de gebroken vrouw met enorme bagage een zachter karakter. De romantiek is sterk aanwezig en daarmee voelt dit eerder als een spannende roman. Sanne Hillemans heeft met Uit het oog een mooi vervolg op Aan de hand geschreven. Hierdoor is wel het aan te raden eerst deel 1 te lezen alvorens aan deel twee te beginnen en dan reikhalzend door te lezen in het laatste deel van de trilogie genaamd In het hart.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Charisaa

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?