Advertentie

Samenvatting van het verhaal: Een gezinsvakantie naar Pisa neemt een totaal onverwachte wending aan dan waarvoor ze weggingen.
Janine en Enrico runnen samen een goedlopend Italiaans restaurant in Delft. Enrico is de flamboyante kok, Janine de gastvrouw en culinair journalist. In mei gaan ze met hun zesjarige dochter Vera op vakantie naar Pisa om inspiratie op te doen voor de nieuwe menukaart. Maar door een heftige gebeurtenis op het Piazza dei Miracoli blijkt het Italiaanse leven toch niet zo dolce als Janine dacht. Sterker nog, ze ontdekt een donkere kant met een zeer bittere nasmaak…

Het is een knap staaltje werk hoeveel Kiki van Dijk in zo'n kort verhaal kan beschrijven. Ondanks de kleine hoeveelheid bladzijdes is het een spannend verhaal en weet ze je alsnog op het verkeerde been te zetten. Dat maakt dat het een zeer goede verhaallijn had kunnen worden, die best tot een heel boek uitgewerkt had mogen worden. Het verhaal lijkt nu niet helemaal af te zijn, als lezer blijf je alsnog achter met vragen.

Conclusie: Met Pisa weet Kiki van Dijk alsnog een heel verhaal vol onverwachte wendingen, spannende momenten en grote verrassingen over te brengen.

Reacties op: Ondanks het korte verhaal, weet Kiki van Dijk alsnog een heel verhaal vol onverwachte wendingen, spannende momenten en grote verrassingen over te brengen.