Prachtig mooi

Wat een prachtig geschreven boek, vol met mooie poëtische zinnen. Je wilt doorlezen maar ook weer niet want dan is het einde veel te snel daar.

Het verhaal van Arghavan gaat over (veranderende) vriendschappen, gemis, liefde, cultuur en de natuur.
Hoe sterk en onafhankelijk ze is wordt soms hard onderuit gehaald door misinterpretatie door verschillende culturele achtergronden.

Ik vond het een genot om te lezen en soms mee te mijmeren met de gedachten van Arghavan. Of gewoon eens stil te staan bij dingen waar je normaal niet zo snel over nadenkt.

"In Iran waren spontane bezoekjes normaal... In Nederland is het precies tegenovergesteld."

Ik weet nog dat toen ik het boek voor het eerst zag, jaren geleden, ik gelijk de aantrekkingskracht voelde door de mooie kleurrijke cover. Als je de stofomslag er afhaalt blijft er een mooie paarse omslag met gouddruk over

'De hemel is altijd paars' heeft een diepe indruk bij mij achtergelaten en ik heb een klein vermoeden dat ik meer werk van Sholeh wil lezen.
Ik heb haar naam eerder getipt gekregen in een post over gedichten dus daar ga ik sowieso werk van maken.

Als afsluiter nog een citaat uit het boek dat voor een ieder van ons telt:
Omdat alles in de wereld voorbijgaat, stel je voor dat je niet meer bestaat en wees gelukkig zolang je wel bestaat.

Meer recensies van christina stroosnijder

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.