Grappig, avontuurlijk en zielzalvend mooi.
20 mrt 2026
Uitgelezen: Ruby Crusoe HetVertrek ~ Kevin Hassing
Wat een spannend verhaal beleven we in het nieuwste boek van Kevin over het stoere meisje Ruby die net als haar beroemde vader Robinson Crusoe avonturen wil beleven en waar kan dat beter dan aan boord van het schip waar haar vader kapitein is?
Als Ruby uiteindelijk strandt op een onbewoond eiland zijn er vier dingen die ze zo snel mogelijk moet regelen. Vuur, water, eten en onderdak. Hoe en wat ze doet om dat te bereiken lees je zelf het beste.
Het verhaal is geschreven vanuit Ruby en leest gemakkelijk weg.
Het is grappig, beeldend geschreven en heeft ook hier en daar nog een boodschap voor de (jonge) lezer.
Zoals bijvoorbeeld dat dingen die eng lijken ook wel gewoon leuk kunnen zijn om te doen. En dat je vaak meer aankunt dan je denkt.
HetVertrek, is het eerste deel van naar alle waarschijnlijkheid een trilogie en is mede gebaseerd op de deelname van Kevin aan het tv-programma 'Expeditie Robinson'
Onder het lezen waan je jezelf het stoere meisje dat Ruby wilde zijn, je leert overleven op een onbewoond eiland met alle facetten van dien. Je weet ondertussen wat schontzooi, kotskotsnoten, zeedrollen etc zijn.
Tussen sommige hoofdstukken staan ook quotes en die komen uit het oorspronkelijke verhaal van Robinson Crusoe en laten de band tussen Ruby en haar vader zien.
Gisterenavond was er een online leesclub waarin we samen met Kevin en wat mensen van de uitgeverij spraken over het boek. De aanwezige kinderen mochten vragen stellen en met zijn allen hebben we bijna anderhalf uur ademloos geluisterd naar Kevin.
"Ik zie het allemaal voor me. Dat is het mooie aan lezen en voorlezen: je beleeft het in je hoofd" ❤ aldus Ruby op pagina 200
De omslag en schutbladillustratie komen van Mark Janssen en verdienen een eervolle vermelding.
Het hele avontuur is zielzalvend mooi en een dikke aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 10.
Binnenkort komt ook het luisterboek uit en is ingesproken door Kevin zelf.
Met dank aan Kevin, Ilona en LS uitgeverij voor het recensieboek en de online leesclub.
#KevinHassing #HetVertrek #RubyCrusoe #ilonaslevenbijls