Tijdloze bundel
Deze prachtige hardcover uitgave van dit meesterwerk viel onlangs op mijn spreekwoordelijke deurmat.
Na een snelle doorloop had ik al snel besloten dit boek niet in één keer door te lezen.
De inhoudsopgave liet namelijk een mooie verdeling in 6 hoofdstukken zien en zo geschiedde.
De afgelopen 6 dagen, iedere dag een deel tot me nemend en dat was elke dag iets om naar uit te kijken.
Het ene gedicht bestaat uit 3 regels en het andere uit 1 hele bladzijde, nooit meer.
Allen zijn naamloos.
De opmaak is herkenbaar, eenvoudig en zonder opsmuk, ik hou er van. De bundel bevat zo'n 100 gedichten.
Het papier heeft de perfecte dikte en geeft net een wat klassiekere uitstraling aan de bundel.
De gedichten zijn niet de vaak gekozen weg van rozengeur en maneschijn maar juist de andere wat vaker onbelichte kant van de liefde.
Over blikken, stiltes en eerste keren maar ook over onuitgesproken gevoelens, onvoltooide verhalen, liefdesverdriet, opnieuw proberen en over woorden die bleven.
Woorden die je zullen raken, laten nadenken en die je hart kunnen helen.
"Niet geloven
dat jij de ware
niet was voor mij
want zodra ik mijn ogen sluit
en nadenk over wat echte liefde is
is het antwoord
jij." - blz 47
Jeroen heeft voor mijn gevoel een tijdloze bundel uitgebracht die je cadeau kunt doen aan jezelf of een geliefde die de schoonheid van 'liefdes van één zin, tranen van een heel leven' kan waarderen.
Allen zijn naamloos.
Woorden die je zullen raken, laten nadenken en die je hart kunnen helen.
"Niet geloven
dat jij de ware