Een grappige, erotische roman
'Masseer je ook vrouwen' van Merie Marewij is een erotische roman. Dit boek was mijn eerste kennismaking met dit genre, al heb ik wel boeken met spice gelezen. Dus ik ben wel wat gewend.
Het verhaal gaat over Mathilda die een erotische massagepraktijk heeft en ook rollenspellen aanbiedt aan haar klanten. Als ze kennis maakt met Vera, ontstaat er een liefdesrelatie en ontdekt Vera een hele nieuwe kant van zichzelf. Alleen is er wel iets dat ze geheim houdt voor Mathilda. Zal hun relatie dit overleven als ze haar ware identiteit bekend maakt?
Ik vond het heel interessant om te lezen wat voor soort klanten er bij Mathilda in de praktijk komen. Zo kom je erachter dat er zoveel verschillende dingen zijn waar mensen opgewonden van raken.
Wat ik ook leuk vond is dat bepaalde situaties echt met humor zijn geschreven. Vooral de behandeling van de klant 'Brulaap' vond ik erg vermakelijk.
Naast dat je leest over hoe het in Mathilda's praktijk er aan toe gaat, wordt je ook meegenomen in haar liefdesrelatie met Vera en hoe haar man James hiermee omgaat. Dat vond ik een mooie afwisseling. Ook de spanning rondom het geheim dat Vera verborgen houdt voor Mathilda is een leuke verhaallijn.
Wat ik vooral goed vind aan dit boek is dat het gevoelige thema's zoals monogamie niet schuwt. Voor sommige mensen werkt een open relatie nu eenmaal veel beter. Ook zou het niet moeten uitmaken wat je geaardheid is en waar je op valt, het zegt niets over wie jij als persoon bent.
Naast de nodige steamy scenes, vind ik ook mooi dat dit boek laat zien dat sommige mensen op het juiste moment op jouw pad terecht komen.
Als je houdt van erotische scenes, een fast burn liefdesrelatie en nieuwsgierig bent naar de diverse fantasieën van mensen, dan is dit boek een aanrader. De schrijfstijl van Merie is ook prettig.