Wat een heerlijk toetje is dit!

cinbooksparadise 31 januari 2026
‘Salsa als toetje’ van Marieke Douwes was erg lekker: sensueel, passievol en hartverwarmend. Het is de perfecte afsluiter van ‘Het Bosrestaurant’ serie.

Deze keer volgen we Vicky. Zij is de beste vriendin van Marlou, eigenaar van ‘Het Bosrestaurant’. Om even afstand te nemen van haar werk als evenementplanner gaat ze een paar dagen bij Marlou en Donovan logeren. Ze raakt bevriend met Javi, een vaste gast van het restaurant. Al snel ontdekken ze hun gezamenlijke liefde voor toetjes en dansen. De liefde lijkt op te bloeien, alleen houdt Javi een geheim voor Vicky verborgen. Zal dit hun prille geluk in gevaar brengen?

Ik vind het heerlijk dat ook al draait het nu om Vicky en Javi, de vertrouwde personages van de vorige delen ook in dit laatste boek niet worden vergeten. Heerlijk om te lezen hoe het met iedereen gaat en wat de ontwikkelingen in het restaurant zijn. Je voelt de hecht- en betrokkenheid.

De verbondenheid en passie die je kan hebben als je met elkaar danst spat bij Vicky en Javi van het boek af. Heerlijk hoe goed voelbaar Marieke dat heeft beschreven. Daardoor kreeg ik zin om een tropisch nummer op te zetten en ook even helemaal op te gaan in de muziek. Zoals Gloria Estefan zong “The rhythm is gonna get you”. Well it definitely got me.

Wat ik ook heel mooi verwerkt vond in het verhaal is dat je met geld weliswaar comfort en een mooi huis kan kopen, maar geen thuis. Zo droom ik zelf al jaren van naar Spanje verhuizen, maar ik weet dat zolang mijn lieve familie en vrienden in Nederland wonen ik daar nooit echt gelukkig zou kunnen zijn. Thuis is voor mij namelijk net als voor Vicky ook omringd worden door de mensen van wie je het meeste houdt.

Ik heb erg genoten van ‘Salsa als toetje’ en vind het jammer dat deze leuke serie hiermee tot een einde komt. Stiekem hoop ik nog op een novelle, want ik zou Paul, de boekhouder, ook zo graag een liefde gunnen.

Meer recensies van cinbooksparadise