Een heel lekker, romantisch en sexy voorgerecht
'Chaos als voorgerecht' is het eerste boek wat ik van Marieke Douwes heb gelezen. Ik kan je vertellen, het is zeker niet de laatste. Wat heb ik genoten van dit verhaal.
Het gaat over Marlou die na een tragisch ongeluk, het Bosrestaurant Oranjebloesem van haar ouders erft. Ze moet het drie maanden runnen en daarna verkopen aan een goede partij. Al snel komt Marlou erachter dat Oranjebloesem in zwaar weer verkeerd. Ze zal moeten samenwerken met het personeel en de grumpy chefkok Donovan, die helemaal niet blij is met haar komst, om het restaurant te redden.
Gaat Marlou dit lukken, en wil ze na die drie maanden het restaurant nog wel verkopen?
Marieke weet de perfecte balans te vinden tussen grappig, ontroerend, sexy en romantisch.
Verdrietige momenten van gemis en rouw, worden afgewisseld met humoristische situaties. Ik heb regelmatig hard op moeten lachen om wat Marlou allemaal meemaakte (vooral het stuk met de reiger vond ik hilarisch).
Ik vond het ook heel leuk om te lezen hoe de verhaallijn van Marlou en Donovan zich gaandeweg ontwikkelde.
De scenes zijn niet echt spicy, maar toch kreeg ik het er behoorlijk warm van. Zeker toen Donovan werd vergeleken met Jamie Fraser (personage uit de serie Outlander) was ik helemaal in love, aangezien dat ongeveer is hoe mijn droomman eruit ziet.
Toen ik het boek uit had, was ik zo blij dat ik meteen verder kon gaan met deel 2 'Geluk als hoofdgerecht'. Ik kan je alvast verklappen, ook die is tot nu toe al erg vermakelijk. Hou je van feelgood met diepgang en humor, dan zou ik zeker deze serie aanraden. Zwijmelen en lachen gegarandeerd.