Verwachtingen van het boek zijn zeker waargemaakt!
De Secret Santa stond hoog op mijn kerst TBR. Door de prachtige cover krijg je al helemaal zin om het boek te gaan lezen. Manon Borgen heeft absoluut mijn verwachtingen waargemaakt. Wat heb ik genoten van dit verhaal.
Jenn werkt op de seizoensafdeling in het warenhuis De Den in het centrum van Delft. Zij is dol op kerst en kan haar geluk niet op als er dit jaar een Secret Santa-project wordt georganiseerd voor de medewerkers. Jenn trekt echter het lootje van Rens, die niet bepaald bekend staat om zijn vrolijke karakter. Hij heeft ook nog eens niets op zijn verlanglijstje gezet. Na de eerste teleurstelling ziet Jenn het al snel als een uitdaging om te ontdekken wie Rens echt is en waar ze hem blij mee kan maken met kerst.
Secret Santa bevat veel humor. Ik zat niet alleen vaak met een glimlach te lezen, maar heb ook diverse keren hardop gelachen. Ik zag sommige scenes (vooral die met de vele glitters en de kerstboom) zo levendig voor mij.
Naast dat het grappig is bevatten de karakters van Jenn en Rens ook diepgang. Doordat het vanuit beide perspectieven is geschreven, leer je ze goed kennen. Het verhaal laat zien dat gebeurtenissen uit jouw verleden heel bepalend kunnen zijn voor hoe jij je in het heden gedraagt. Echter kan het tegenkomen van de juiste persoon ervoor zorgen dat je jouw pijn onder ogen komt en de moed geven om de confrontatie aan te gaan en jouw gedrag positief te veranderen.
Ik vind dat een mooie boodschap. Oordeel niet te snel over iemand, maar neem eerst de tijd en moeite om ze te leren kennen. Vaak ontdek je dan dat er achter het muurtje dat iemand heeft opgebouwd en het masker dat ie draagt een bijzonder persoon zit.
Het zal geen verrassing zijn dat ik dit boek aanraad. Het is een grappig en hartverwarmend kerstverhaal. Het enige nadeel is dat je het veel te snel uit hebt. Ik ga ook zeker de andere boeken van Manon nog lezen.