Een leuke, romantische YA met een vleugje historie en mysterie

cinbooksparadise 31 januari 2026
Zou jij als je de kans kreeg 100 jaar terug in de tijd reizen naar 1925 in Nederland?
Ella, die nieuw is op de school Lyceum Zuylestein, is te nieuwsgierig en grijpt deze kans met beide handen aan.
Ze wordt door Justin, die tot de popular kids van de school behoort en lid is van hun geheime club 'Onder de Roos', uitgenodigd voor een mysterieus feest. Dit vind plaats op kerstavond op het Kasteel Amerongen.

Ineens is het geen 2025 meer, maar is Ella teruggereisd naar 1925. Ze ontmoet daar de aantrekkelijke, geheimzinnige Jacob. Wat voor gevolgen zal deze ontmoeting hebben voor zowel Jacob als Ella?

Allereerst wil ik echt een compliment geven voor de prachtige cover. Het roept bij mij gelijk een gevoel van romantiek, geschiedenis en mysterie op. In het begin moest het verhaal voor mij even op gang komen, maar eenmaal beland in 1925 zat ik er helemaal in. Door de levendige beschrijving van o.a. de omgeving en het gebruik van de Nederlandse taal in die tijd, had ik zelf ook het gevoel alsof ik even niet meer in 2025 was. Ik vond het mooi hoe de verhaallijn van Ella en Jacob zich gaandeweg ontwikkelde . Ook het feit dat Jacob transgender is zorgde voor wat diepgang. Het lijkt mij heel zwaar als je continu een masker op moet zetten en geheim moet houden wie je werkelijk bent.

Het einde vond ik leuk, maar net niet helemaal satisfying. Het maakte mij nieuwsgierig naar meer. Daarom hoop ik stiekem ook op een vervolg .

Meer recensies van cinbooksparadise